Frissen Zalából

2021.07.09. 18:20

ZTE FC: az élesítés időszaka jön

Szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszik a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata, amely a Siófok vendégeként lép pályára, zárt kapuk mögött. Az egerszegiek a jövő héten szlovéniai edzőtáborba vonulnak, ahol két meccs vár rájuk.

Kerkai Attila

Egymás közti játék az egyik edzésen Kovács B. és Tajti részvételével. Eddig a terhelésen volt a hangsúly Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Nagyjából a felkészülési időszak feléhez érkezett a ZTE FC, amely a harmadik teljes hetét zárja ebben az időszakban. Waltner Róbert együttese eddig három előkészületi találkozón jutott túl, két döntetlen és egy vereség a mérlege.

Noha az eredmény mindig fontos, de mint tudjuk, ezeken a találkozókon a gyakorláson van a hangsúly, és a ZTE FC is követte azt, hogy a keret valamennyi tagja szóhoz jusson ezeken az összecsapásokon. Waltner Róbert vezetőedzőt arra kértük, röviden értékelje az eddig elvégzett munkát.

Egymás közti játék az egyik edzésen Kovács B. és Tajti részvételével. Eddig a terhelésen volt a hangsúly Fotó: Katona Tibor

- A munka fizikális részét elvégeztük, és az eddig lejátszott mérkőzések kapcsán anynyit mondhatok, hogy a fiúk eddig nagyobb terhelést kaptak, így játszottunk ezeken a találkozókon – válaszolta a kék-fehérek vezetőedzője.

- Minden alkalommal két félidőre osztottuk a keret tagjait, a másodikban kiegészült a csapat az NB III.-ban játszókkal. A ZTE FC csapatához eddig hat új játékos érkezett: Huszti András, Beke Péter és Skribek Alen mellett három légiós, a bosnyák Emir Halilovic, valamint két észak-macedón fiú, Daniel Milovanovikj, illetve Nikola Serafimov.

Az ő beépítésük is feladat lesz mostantól, a szombati találkozó pedig ismét jó alkalom lesz a gyakorlásra. Waltner Róbert azt is elmondta: hatvan perc játéklehetőséget tervez adni minden kerettagnak. – A Siófok elleni találkozó kétszer hatvan perces lesz, hogy minden játékos megfelelő terhelést kaphasson – mondta el a szakvezető.

- Most jön a legfontosabb időszak a felkészülésben taktikai szempontból is, a szombati meccs után a roglai edzőtáborban pedig élesíteni akarjuk már a támadásvezetést és a védekezést is. Ám mindenképpen szeretnénk, ha még erősödne a keret. Nem könnyíti meg a szakvezető munkáját, hogy két védőjátékosára egyelőre nem számíthat, hiszen Huszti Andrásnak még kell idő, hogy újra edzésbe álljon, és Zoran Lesjak sem tud még teljes intenzitással dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában