Frissen Zalából

2021.07.02. 20:20

Még nem tudnak az andráshidai pálya azon részén edzeni, ahol a tragédia történt

Ez az értékelő beszélgetés eredetileg kizárólag arról szólt volna, hogy a Tarr Andráshida SC két év után visszajutott az NB III-ba. A megyei bajnokságot nyert együttes életébe viszont a sors kegyetlenül közbeszólt. A gyász, a fájdalom és a felfoghatatlan tragédia egyelőre körüllengi a mindennapokat.

Kerkai Attila

A Tarr Andráshida SC megyei bajnokságot nyert labdarúgócsapata a 2020–2021-es szezonban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Alig két hete történt az első nyári edzésen, hogy a Tarr Andráshida SC fiatal labdarúgója, Hegedüs Viktor Marcell összeesett és a gyors segítség, és a küzdelem ellenére az életét már nem tudták megmenteni. A tragédia az andráshidai pályán történt, a csapattársak mind ott voltak. Máig nem dolgozták fel a történteket, de persze a legnagyobb fájdalom a fiatal labda­rúgó családjáé.

Dobos Sándor vezetőedzővel még a bajnokság megnyerése után beszéltük meg, hogy sort kertünk egy évértékelő beszélgetésre. Nem ilyen hangulatú riportra készültünk…

Mindenekelőtt azt tudakoltuk a szakvezetőtől, miként tudnak egyáltalán így edzeni.

– A hangulat nem olyan, mint volt… – állapította meg rendkívül szomorúan Dobos Sándor, akinek minden szaván érződik, hogy ő is nehezen dolgozza fel a történteket. – Túl közeli még ez a tragédia. Biztos, hogy idővel majd enyhül a fájdalom, de elfelejteni társunkat, Hegét, soha nem fogjuk. Gondolatban mindennap velünk van. Kapcsolatba léptünk szakemberekkel, a mentősök felajánlották, hogy van egy speciális csapatuk (Zala Különleges Mentők – szerk.). Csoportos, terápiás beszélgetések zajlottak eddig, de vállalták, hogy egyénileg is foglalkoznak azzal, aki kéri ezt. Többen is voltak a csapatból náluk… Természetesen mi magunk egymás között is sokat beszélgetünk.

A Tarr Andráshida SC megyei bajnokságot nyert labdarúgócsapata a 2020–2021-es szezonban
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Dobos Sándor elmondta: az első hét rávezető lett volna a munkára, de a tragédia után „elengedték” azt a hetet, bár mindennap találkoztak. A héten viszont már edzettek, de…

– Elkezdtük a munkát, ám a pálya azon területén, ahol a tragédia történt, még most sem vezénylünk edzést – mondta Dobos Sándor. – Egyelőre máshogy zajlik a munka, de idővel elkerülhetetlen lesz, hogy ott is tréningezzünk. Bár nehéz lesz. Most még nincs benne a csapatban, hogy ott is eddzenek a fiúk… Remélem soha, egyikünknek sem kell újra átélni ezt. Elég volt egyszer is.

Ahogy a vezetőedző is említette, most még nagyon közeli a tragédia emléke. Előtte még ünnepeltek – bajnoki címet. Mennyire volt benne ez a csapatban? – kérdeztük tőle a bajnoki elsőségre vonatkozóan .

– Minden bajnokságnak van különlegessége, számunkra az jelentette ezt, hogy két andráshidai csapat egy pályán szerepelt – kezdte Dobos Sándor. – Két évvel ezelőtt megfogalmaztunk egy tervet, amikor kiestünk az NB III-ból. Mégpedig azt, hogy fiatalokra építve újra bajnokságot nyerjünk. Nem szerettünk volna csak úgy, szép csendben eltűnni. Azzal, hogy most nyertünk, szerintem mindenki láthatta, hogy az Andráshida SC él és élni is fog. Sokat kellett edzeni, és türelmesnek lenni, jó nagy adag kitartás és makacsság mellett. Talán ez is találkozhatott a fiatalsággal és a pár rutinosabb játékos tapasztalatának elegyében. Aztán menet közben jött minden. A tavalyi év sem volt már rossz, s tudtuk, ha minden összejön, akkor bajnokok lehetünk. Az ősszel, amikor az akkor még ereje teljében lévő Csács-Nemesapátit megvertük, belekerültünk egy jó sodrásba. Tavasszal, amikor Semjénházán és Teskándon is győztünk, mindez még jobban felerősödött. Akkor már lehetett látni: ha nem hibázunk, akkor nyerhetünk. Bevált az elképzelés!

Az új nevezőkkel (az NB I-es fiókcsapatok) nem csökken mégsem az NB III-as csoportok létszáma, továbbra is 20 csapatosak lesznek. Ez mindenképpen új fejlemény, hiszen eredetileg létszámcsökkentés lett volna. Azt is kérdeztük, milyen célokat fogalmaznak meg a pontvadászatra Andráshidán.

– Korábban is elmondtam már, hogy ezt a csapatot szeretnénk továbbvinni – szögezte le Dobos Sándor. – Először azt mondtam, maximum három-négy játékos érkezhet, hiszen mégiscsak magasabb osztályba lépünk, kell az erősítés. Azzal viszont nem számoltunk, hogy lesz távozónk, ugyanis Nagy Zoltán másutt folytatja, aki pont az egyik rutinos labdarúgónk volt. Így most négy-öt új érkezővel számolok, de meg fogjuk adni a lehetőséget az NB III-ban azoknak is, akik kiharcolták ezt. A húszcsapatos bajnokságban több utazás és több kiadás lesz, viszont több lehetőség is adódik a bizonyításra mindenkinek, valamint a céljaink elérésére is.

Kapcsolódó tartalmak:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/tragedia-az-andrashidai-futballpalyan-elhunyt-egy-fiatal-jatekos-5337080/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/lattam-ahogy-az-edesanyam-oleli-a-halott-ocsemet-megszolalt-a-hetfon-elhunyt-zalai-focista-testvere-5338712/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/gyertyagyujtassal-emlekeztek-andrashidan-a-fiatalon-elhunyt-labdarugora-video-5340179/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/viktor-tisztan-es-tisztessegesen-elt-a-futballpalyan-elhunyt-focista-edesanyja-reagalt-a-szobeszedekre-5345846/

https://www.zaol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/megszolalt-a-18-evesen-elhunyt-focista-edesanyja-viktor-kulonleges-ember-volt-nagy-jovo-elott-allt-5365562/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában