Frissen Zalából

2021.07.19. 21:10

Esélykupa negyedik alkalommal

Tizenhárom futballcsapat részvételével rendezték meg, immár negyedik alkalommal az Esélykupa elnevezésű jótékonysági rendezvényt. A szervezők célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek az egészséges és a fogyatékkal élő emberek találkozására.

Jóna István

Fotó: Jóna István

A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének (MOFE) tagjai felkészülten várták a hét férfi és hat női focicsapatot, akik az egervári focipályán kialakított kispályákon játszottak körmérkőzéses rendszerben, nevezésükkel támogatva az egyesület munkáját. Amíg a csapatok egymás ellen küzdöttek, addig a közösségi ház teraszán készült a raguleves, az egyesülettel együttműködő civil szervezetek pedig pogácsát, kalácsot, gyümölcsöket és limonádét kínáltak a résztvevőknek.

Fotó: Jóna István

– A sportoláson túl közös élményhez szerettük volna juttatni a legkülönbözőbb élethelyzetben lévő embereket. A zártabb világban élőknek ez olyan pozitív, örömökkel teli tapasztalat, amely hosszú távon is hat az életükre, az ép társaik szemléletét pedig nyitottabbá teszi, és elősegíti a társadalmi elfogadást – foglalta össze a program lényegét Tóth Ágnes, a MOFE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában