Frissen Zalából

2021.07.06. 19:02

A ZTE ZÁÉV női tekései kellemes meglepetést okoztak a Szuper Ligában

Mélyről indulva, nagyszerű hajrával a második helyen zárt a tekézők Szuper Ligájában a ZTE ZÁÉV női együttese. A csapatból a szezon előtt három jó képességű játékos vonult vissza, pótlásuk nem ígérkezett könnyű feladatnak. A hölgyek azonban kitettek magukért, elsősorban csapatként alkotva maradandót.

BI

20210327 Zalaegerszeg ZTE ZÁÉV(kék)-FTC(zöld) női szuperliga teke mérkőzés CSurgai Anita ZTE ZÁÉV játékosa Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

- Amikor világossá vált előttünk, hogy három játékosunk visszavonul, az volt a legnagyobb gondunk, hogy létszám tekintetében meglegyünk a rajtra – tekintett vissza a bajnokságra Baján János edző.

- Meg sem fordult a fejünkben, hogy a dobogón végezhetünk. Nem tűztem én, és a vezetés sem nagy célokat a csapat elé. Leigazoltuk Lántzky Alizt, illetve sikerült megnyerünk az aktív játékra a megyei szövetség elnökét, Monostori Anitát.

„Darabra” ezzel megvoltunk, de nem tudtuk, mire lehet képes a csapat. A ZTE ZÁÉV-et jóformán a hat játékos alkotta idén, a lányoknak nem kellett attól félniük, hogy valaki kikerül a csapatból egy-egy hétvégén. Inkább azért kellett szurkolni, hogy sérülés ne történjen. Baján János igyekezett olyan szakmai munkát végezni a csapattal, hogy nagyjából mindenki egy szinten legyen és a tudásának megfelelő átlagot hozzon.

ZTE ZÁÉV(kék)-FTC(zöld) női szuperliga teke mérkőzés Csurgai Anita ZTE ZÁÉV játékosa Fotó: Katona Tibor

A bajnokság maga sem volt egyszerű, hiszen a járvány miatt volt szünet, fordulók maradtak el, csapatok léptek vissza. Ezekhez a tényezőkhöz is alkalmazkodni kellett. A lányok viszont tudták, hogy csak magukra számíthatnak, becsülettel tették a dolgukat.

A három alapember Airizer, Hegedüs és Csurgai rendre jól teljesített. – Kétségtelenül sokat tettek a sikerért az említett játékosok, melléjük kiemelném Gál Henriettát, aki egyenletes jó teljesítményével sokat tett az ezüstéremért – folytatta Baján János.

- Az ifjúsági korú Sabján Csenge is remekül helytállt, hol saját korosztályában, hol a felnőttek között játszva, szintén jó teljesítményt nyújtott. A játékosok többsége tisztában volt vele, hogy akkor sem tudom lecserélni, ha rossz formában van. Becsületükre mondva, nem éltek vissza a helyzettel.

Női vonalon az utánpótlás- nevelés sem egyszerű. A mai világban rengeteg sportág közül választhatnak a fiatal lányok és a teke nincsen a középpontban. A fiatal sportolókért folyik a harc, és valljuk be, más sportágakban már a fiataloknak is fizetnek kemény összegeket. A teke nem ebbe a kategóriába tartozik.

A sportághoz úgy csapódnak a fiatalok, hogy egy barát lecsalogatja, vagy a családban valaki tekézik, ezáltal könnyebben kapcsolatba kerül a tekével. Kevés az olyan eset, mint a ZTE ZÁÉV-nél Fábián Evelin, aki úgy jött a klubhoz, hogy bármi áron, de tekézni akar.

Mellette az országos szövetségnek is jobb marketingmunkát kellene folytatnia a sportág érdekében. Sok minden hiányzik a tekében az előrelépéshez, a zalaiak, ebben a mostohább környezetben is helytálltak, dicséretet érdemelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában