Frissen Zalából

2021.07.18. 19:43

A ZTE FC II. és az Andráshida nyert, a Nagykanizsa most kikapott

A hétvégén mindhárom zalai NB III-as labdarúgócsapat felkészülési mérkőzést játszott. A ZTE FC II. a Teskándot győzte le, a Tarr Andráshida SC pedig a Sárvárt. Az FC Nagykanizsának egy nagyobb falat jutott, hiszen az NB II-es Szentlőrinc volt az ellenfele, és a baranyaiak biztosan győztek.

KA, KL

20210717 Zalaegerszeg felkészülési labdarúgó mérkőzés ZTEFCII-Teskánd Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

ZTE FC II.-Teskánd 2-1 (0-1)

Zalaegerszeg

ZTE FC II: Köcse – Bolla (Tanasin), Földvári (Bekő), Dóczi (Gyarmati), Papp Cs. Karóczkai) – Kámi (Megyesi) – Bedő (Sipőcz), Őr M. (Szabó B.), Jóna B. (Szökrönyös Z.), Csóka D. (Kryvotchuk) – Fehér B. (Kozma). Gólszerzők: Bedő, Kryvotchuk.

A megyei I. osztályban meghatározó együttesnek számító Teskánddal játszott újabb felkészülési mérkőzést a ZTE FC II. együttese. Az első félidőben a Teskánd szerzett vezetést, és a több rutinos labdarúgóval felálló megyei csapat jól is játszott. Bozsik József együttesének a második félidő elején sikerült egyenlíteni, majd a 60. percben gyakorlatilag sort cserélt a ZTE II. Ekkor már frissebbnek tűnt az egerszegiek játéka, helyzeteik is voltak. A győztes találatot egy olyan fiatal játékos érte el, aki a ZTE honlapjának beszámolója szerint most debütált a csapatban: a 2004-es születésű Denis Kryvotschuk.

A korábbi ZTE-játékos, a teskándi Bailo Dávid és fiatal ellenfelének egyik lendületes párharca Fotó: Katona Tibor

Szentlőrinc SE- FC Nagykanizsa 5-0 (3-0)

Harkány

Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Balogh F. (Illés Be.), Tóth G. – Kovalovszki, Béli (Kobra), Kószás (Józsa) – Ekker (Szabó P.), Török (Péntek), Vlasics (Lőrincz).

Gólszerzők: Harsányi I. (3), Sinanovic, Maduka.

Az élénk átigazolási életet élő és az NB II-ben nagy hajrával bent maradt Szentlőrinc SE fogadta az FC Nagykanizsa legénységét. A kanizsaiaknál Balogh Ferenc, illetve Illés Bence maradt a próbázók közül, míg a szűkebb pátriából való Kobra György a Baranya megyeiek ellen szintén szerepet kapott. Nos, az osztálykülönbség a gólok tekintetben idővel megmutatkozott, hiszen a mezőnyben időnként ügyes Nagykanizsa ellen Marián Sluka gárdája végül öt találatot szerzett. A tanulságot is tudják kanizsai oldalon: minden egyes kihagyást egy ilyen szintű ellenfél bizony könyörtelenül ki is használ.

Sárvár-Tarr Andráshida SC 0-1 (0-0)

Sárvár.

Andráshida SC: Czirjék (Kálovics H.) – Szabó M., Czafit, Wettstein (Cséber), Fábián – Péntek B., Pajor I., Kovács L. (Pataki), Czene (Németh R.) – Vass (Bertalics), Temlén (Szinay).

Gólszerző: Pajor I.

Kiegyenlített találkozót játszott az ASC az amúgy Vas megyei bajnok Sárvárral, amely viszont továbbra is a megyei osztályban marad. Dobos Sándor vezetőedző elmondta, hullámzott is a játék, de ezek a találkozók pont arra jók, hogy felszínre hozzák úgy a csapat erényeit, mint a hiányosságait.

Nos, mindkettőből mutatott az Andráshida a találkozón, s persze győzött Pajor Imre góljával. Időközben elkészült az NB III Nyugati csoport sorsolása is. E szerint a nyitófordulóban (aug. 1.) zalai rangadó következik, hiszen Nagykanizsa- ZTE FC II. találkozóval indul a szezon, az Andráshida SC pedig a Gyirmót II. együttesét fogadja. A teljes őszi menetrendet későbbi számunkban közöljük.

Galéria:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában