Frissen Zalából

2021.07.15. 20:00

A ZTE FC a Drava Ptujjal játszik felkészülési találkozót

Folytatta felkészülését a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata, amely a hetet Szlovéniában tölti. Illetve pénteken már haza is tér, és útban megáll Ptujban, ahol 11 órától újabb felkészülési mérkőzést játszik.

Kerkai Attila

Nikola Serafimov úgy tűnik, hogy különösebb zökkenő nélkül, gyorsan megtalálta a közös hangot a társakkal Fotó: Szekeres Péter

Igazából nem is tölt el egy hetet Szlovéniában (egészen pontosan Rogla és környékén) Waltner Róbert vezetőedző együttese, hiszen a csapat hétfőn érkezett meg, pénteken estére pedig már haza is tér. Amint beszámoltunk róla, kedden a szlovén másodosztályba visszajutott NK Rogaska vendégeként Zimonyi Dávid duplájának köszönhetően 2-1-re nyertek az egerszegiek. A hangsúly az edzőtáborban is az edzéseken és a munkán volt, de mindenképpen egy mérkőzéssel akarták lezárni ezt az időszakot a kék-fehérek.

Nikola Serafimov úgy tűnik, hogy különösebb zökkenő nélkül, gyorsan megtalálta a közös hangot a társakkal Fotó: Szekeres Péter

Pénteken 11 órakor a szlovén második ligában szereplő Drava Ptuj – amely a héten a Bp. Honvéddal is megmérkőzött, a fővárosiak 5-0-ra nyertek – ellen lép pályára a zalai csapat. Waltner Róbert továbbra sem számíthat még Zoran Lesjakra és Huszti Andrásra sérülés miatt. A szakvezetőnek éppen e két játékos kiesése okozza a legnagyobb gondot. Legalábbis a hátsó alakzatban, ráadásul Lesjak a csapat alapemberének számít. Még a bajnoki szezon végén sérült meg a térde, műtéti beavatkozásra nem volt szükség, de a sérült rész ezek szerint lassabban gyógyul. Tulajdonképpen az ő kiesése nagy érvágás, és a visszatérése egyelőre bizonytalan, hiszen a kiesés miatt előbb újra fel kell épülnie fizikálisan is. Huszti András a felkészülés elején edzésen sérült meg, ő lassan talán ismét edzésbe állhat. A felkészülési mérkőzéseken Bedi Bence némi kényszerűségből játszott eddig jobb hátvédet, akinek a kreativitása és persze futómennyisége így a középpályáról hiányzik.

Egyelőre pedig a támadások sem gördülékenyek még, vagy legalábbis sok helyzet marad ki. Bár nem voltak kifejezetten csatárok, de középpályásként Szánthó Regő és Artem Favorov távozásával 18 gól „ment el” a csapattól, ráadásul Futács Márkó (ő találatig, gólig jutott) sem készül együtt a csapattal.

Az új nyári igazolások közül Nikola Serafimov a védelemben – úgy tűnik – helyet kap majd, a többiek (Sribek Alen, Beke Péter, Daniel Milovanovikj, Emir Halilovic) részben még fiatalok, vagy nemrég érkeztek. Halilovic az, aki kifejezetten rutinos és tapasztalt labdarúgó a maga 31 esztendejével, neki biztosan több szerep jut majd, amint utoléri magát.

A ZTE FC a jövő héten már csak a hét végén, a ZTE Fiesztán lép pályára, amikor a ciprusi AEK Larnaca lesz a vendég a ZTE Arénában több más program mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában