Frissen Zalából

2021.06.29. 07:00

Pelso térségi biciklitúra indult Keszthelyről

Ismét térségi kerékpártúrát szervezett a Pelso Társaság. Ezúttal is nyeregbe pattantak a Keszthely és Hévíz környékének köz- és gazdasági életében meghatározó személyiségek, hogy a szokottnál rövidebb távot teljesítsék.

Péter B. Árpád

A Pelso túrájának résztvevőit Hévízen frissítő várta

Fotó: PBÁ

A túra Keszthelyről indult, az első állomás pedig Hévíz volt, ahol Papp Gábor köszöntötte a baráti társaságot. Innen Sármellék és Zalavár érintésével tértek vissza a kerékpározók a Balaton fővárosába.

– Számunkra az a fontos, hogy egyfajta kulturális miliőt alakítsunk ki a térségben, amelyben észrevesszük a szépet, sőt: próbálunk jót tenni – fogalmazott Horváth Imre, a 2009-ben alakult szervezet elnöke. – Minden programunk elsődleges célja a közösségépítés, erre jó ez a kerékpártúra is. A térség meghatározó személyiségei itt egymásra nyitottan, kötetlenül beszélgethetnek, ami a későbbi együttműködések szempontjából is kifejezetten előnyös.

A Pelso túrájának résztvevőit Hévízen frissítő várta
Fotó: PBÁ

A hőség miatt ezúttal a szokott 75-80 kilométer helyett 45 kilométeres távot jelöltek ki a szervezők, amelyet mintegy negyvenen teljesítettek.

Papp Gábor kiemelte: a Pelsóval kifejezetten jó a város kapcsolata, számos rendezvény kapcsán, illetve térségfejlesztési kérdésekben is együtt dolgoznak.

– Folyamatos a párbeszéd, ami a pandémia idején sem szakadt meg – emelte ki a polgármester. – Tartottunk például közösen online egyeztetést turisztikai kérdésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában