Frissen Zalából

2021.06.08. 19:45

Edzések zajlanak az épülő újudvari motokrossz-enduro parkban

A közösségi oldalakon régóta nyomon követhető az Újudvar Motocross-Enduro Park építése. A létesítményt az elmúlt napokban egy hazai profi motokrosszegyesület, a HTS Team tagjai is kipróbálhatták, de edzett rajta a sportág hazai topmotorosa, Szvoboda Bence is.

Kühne László

A házigazdák remélik, a tévétorony után a pálya is Újudvar nevezetessége lesz

Fotó: a szerző

Az egyik bekötőúton, a dűlő fölé magasodó fák lombozatán túl impozáns látványt nyújt a pálya, mely azonban még most sincs egészen kész.

– Folyamatosan dolgozunk a nyomvonalon, nincs megállás, de jó érzéssel tölt el minket, hogy már a motorosok is birtokukba vehették az objektumot – vázolta a helyzetet Jakab Dávid, aki krosszosként az MX1 II. bajnoki osztályban szerzett tavaly összetett harmadik helyet. – Idén nem a versenyszerű motorozás az első nekem, illetve csapattársamnak, Bocskai Balázsnak, sokkal inkább az építésen dolgozunk, hogy még sokrétűbb lehessen a kiszolgálás. A motokrossz-versenypálya 2500 méter hosszú, de rengeteg teendő áll még előttünk. Kialakítottunk egy 1500 méter hosszú tréningnyomvonalat is, illetve a több kilométer hosszú enduropályát is gondozzuk. Fontos célunk a locsolórendszer kiépítése is.

A házigazdák remélik, a tévétorony után a pálya is Újudvar nevezetessége lesz
Fotó: a szerző

Ottjártunkkor két csapat is „edzőtáborozott” Újudvaron, a jelenlegi legjobb, nemzetközileg is jegyzett magyar krosszos, Szvoboda Bence éppen akkor gördült be a létesítménybe társaival.

– Ebben az évben egyelőre nem a versenyzés játssza a főszerepet számomra – mondta a sokszoros MX1-es magyar bajnok, aki nem is olyan régen a cseh pontvadászatban is az élen zárt, de megmérette magát a német bajnokságban is. – Ennek az egyik legfőbb oka, hogy volt egy kompressziós csigolyatörésem, amelyben két csigolyám is érintett volt, és ebből a sérülésemből nem sikerült még tökéletesen felépülnöm. Igazából 2019 volt az utolsó igazi versenyévem, hiszen az elmúlt szezonra rányomták bélyegüket a lezárások, illetve akkor éppen egy vállsérülésből lábaltam ki. Jelen pillanatban azért nem vagyok túlzottan elmaradva, mert például a német bajnokság a vírushelyzet miatt amúgy is csak júliusban rajtolhat. Ott az a lényeg, hogy a versenyhétvége péntek reggelén a futam helyszínén legyek.

Bocskai Balázs és Jakab Dávid most a pályaépítésre koncentrál
Fotó: a szerző

Míg tartott a beszélgetés, a motoros edzőtáborba megérkező résztvevők már túl voltak a bemelegítő gimnasztikán, és idővel motorra is pattanhattak. Ahogy a 29 éves Bence fogalmazott: ő most inkább a motoros felkészítésben tud segíteni, de a fizikai alapok megszerzése a másik fontos része az edzéseknek. Van mindebben tapasztalata, hiszen ő is kiemelt figyelmet szentel ennek, az erőnléti edzés, illetve az állóképesség ugyanis valóban nélkülözhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában