Sport

2021.06.02. 15:08

Baki Gergely edzőként tért haza

Visszatért nevelőklubjához Baki Gergely, azonban nem mint játékos, hanem edzőként a Zalakerámia-ZTE KK-val 2010-ben bajnoki címet szerzett kosaras, hiszen ő is csatlakozik Teo Cizmic vezetőedző stábjához.

Kerkai Attila

Baki Gergelytől tanulhatnak a fiatalok. Nem okoz neki bemutatni sem a kért feladatot... Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Szerdán az Ostoros Károly-csarnokban munkába is állt Baki Gergely, aki hat szezont töltött el a Kaposvár együttesénél, azonban a szezon végén bejelentette visszavonulását. A ZTE KK saját nevelésű játékosa 2003 és 2013 között játszott a kék-fehérek együttesében és emlékezetes időszak el, hiszen 2009-ben bronzérmet szerzett a ZTE KK, 2010-ben pedig bajnok és kupagyőztes lett Baki Gergellyel a soraiban. „Gege” – ahogy kosarasberkekben ismerik a hátvédet – 2013-ban Paksra igazolt, 2015-től pedig a Kaposvár együttesét erősítette.

Ezúttal viszont visszatért és Teo Cizmic vezetőedző stábjában Heinrich Róberttel a másodedzői feladatokat látja majd el a felnőtt együttesnél. Közben pedig a fiatalok képzésével foglalkozik, így szerdán a keret utánpótlás korú játékosaival kezdte meg a munkát. Nem túl váratlan fordulat ez, mármint a játék befejezése, majd azonnal ZTE KK edzői stábjához való csatlakozás? – kérdeztük Baki Gergelyt, immár idehaza.

Baki Gergelytől tanulhatnak a fiatalok. Nem okoz neki bemutatni sem a kért feladatot... Fotó: Katona Tibor

– Az igazság az, hogy kacérkodtam a gondolattal, hogy valamikor majd edzőként folytassam, s mintegy isteni szikraként Stárics Kornél ügyvezető megkeresése ekkor futott be – válaszolta. – Volt több opció is, hogy a játékospályafutás után miként folytassam, példásul Kaposváron is, így viszont relatíve gyorsan megtörtént a váltás. Ha nincs ez a megkeresés, lehet, hogy még egy évet eltöltök a pályán, így viszont gyorsan döntöttem.

– Mi döntött az edzősködés elkezdése mellett?

– Az, hogy óriási lehetőség egy kezdő edzőnek, ha azonnal egy élvonalbeli felnőtt csapat szakmai stábjába kerül. Azt gondolom, hogy nem lett volna szabad kihagyni. Már van edzői képesítésem, de eleve azt terveztem, hogy közben ebben is fejlesztem magam, amit most a gyakorlati részével párhuzamosan tehetem meg.

– Közben családot is alapított Kaposváron. Ingázni fog?

– Nem, hazaköltözünk. Feleségem szintén a sport révén kötődött a somogyi megyeszékhelyhez, hiszen röplabdázott az ottani csapatban, de már abbahagyta. Közben megszületett a kislányunk, aki pont ma nyolc hónapos, és úgy döntöttünk, hogy Egerszegen élünk tovább.

– Milyen érzésekkel tér vissza? Várja nagyon a munkát?

– Hogy úgy mondjam, nagyon izgatott vagyok... Ahogy mondtam, óriási lehetőségnek tartom ezt a feladatot, kíváncsian várom a közös munkát Teo Cizmic-csel. Nyolc éve igazoltam el a ZTE KK-tól és többször szerettem volna visszatérni, ami viszont mindig meghiúsult. Úgy látszik, most jött el ennek az ideje. Kaposváron befogadtak, otthonra leltem, de most hazajöttem...

A horvát Teo Cizmic később áll munkába, aki bajnoki címet ünnepelhetett Szlovéniában, hiszen csapata (ahol másodedzőként tevékenykedett), a Cedevita Ljubljana vasárnap megnyerte a szlovén bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában