országos bajnokság

2021.05.13. 20:51

ZVE: ezüstérmes serdülő tőrcsapat

A Zalaegerszegi Vívó Egylet tagjai is ott voltak Hódmezővásárhelyen, ahol a gyermek korosztályú vívók országos bajnokságát rendezték meg. A ZVE nem is tért haza üres kézzel a viadalról, hiszen a leány tőrözők ezüstérmet szereztek.

Kerkai Attila

Az ezüstérmes leány tőrözők edzőikkel

Fotó: ZVE

A Zalaegerszegi Vívó Egyesületet 14 versenyző képviselte, köztük többen úgy vettek részt a viadalon, hogy egy-két évvel fiatalabban is pástra álltak ebben a korosztályban. Az egyéni versenyszámokat követte a csapatverseny, és ebben született meg a legnagyobb egerszegi siker, hiszen a leány tőrcsapat a dobogó második fokára állhatott fel. A ZVE számára ez az ezüst mindenképpen nagy siker, ráadásul a döntőben is szoros csatában maradt alul az Antal Katalin, Kiss Anna Zsófia és Simon Borbála összetételű együttes.

Az ezüstérmes leány tőrözők edzőikkel
Fotó: ZVE

A ZVE tőrözőinek jobb eredményei. Fiú tőr egyéni: 18. Németh Mihály Lajos. Leány tőr egyéni: 12. Antal Katalin, 15. Simon Borbála. Fiú tőr csapat: 7. ZVE I. (Csatlós Gellért, Hodor Csanád, Németh Mihály Lajos, Világhy Szilárd ), 15. ZVE II. (Csiszár Barnabás, Iván Nándor József, Petrics Dávid, Szemes Áron). Leány tőr csapat: 2. ZVE I. (Antal Katalin, Kiss Anna Zsófia, Simon Borbála), 11. ZVE II. (Bagosi Borka, Iván Vanda Fruzsina, Tóth Abigél).

Felkészítők: Fekete Gábor, Pataki Zoltán, Simon Kristóf, Wolf Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában