Frissen Zalából

2021.05.12. 20:05

Farkas Benjámin hajszállal maradt alul a döntőben

Elkezdték a tavaszi versenyeiket a birkózók is. A kadet korosztály (2004–2005) képviselői számára Kiskunfélegyházán rendeztek viadalt, ami válogató is volt a világbajnokságra.

Kerkai Attila

Peszleg Gábor és Farkas Benjámin

Fotó: ZBSE

Méghozzá arra a kadet-vb-re, amely júliusban Budapesten lesz. Kiskunfélegyházán, a több mint 200 versenyző között a Zalaegerszegi Birkózó SE is képviseltette magát. A 92 kg-ban érdekelt Farkas Benjámin a vb-indulás egyik esélyeseként lépett szőnyegre.

Peszleg Gábor és Farkas Benjámin
Fotó: ZBSE

Ennek megfelelően közel is járt a győzelemhez: három technikai tusgyőzelem után következett a döntő, melyben Farkas a Kertvárosi BSE egyik birkózója ellen 1:1-es döntetlennel zárt. A „szétlövés”, az utolsó akciós birkózás a fővárosi sportolónak kedvezett, aki így duplán örülhetett, hiszen az első helyezett vehet majd részt a világbajnokságon. Farkas Benjamin tehát ezüst­érmet vehetett át, míg a ZBSE másik versenyzője, a 71 kg-ban indult Peszleg Gábor ötödikként zárt. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában