Frissen Zalából

2021.05.21. 20:57

A ZTE II. és a Nagykanizsa is itthon játszik

A labdarúgó NB III. utolsó előtti fordulója következik, és vasárnap mindkét Nyugati csoportban szereplő zalai együttes hazai pályán szerepel. Előbb a ZTE FC II. lép pályára, amely 11 órától (ZTE-stadion mögötti pálya) a jelenleg bronzpozícióban lévő Veszprémet fogadja, majd este 18 órától az Olajbányász-pályán az FC Nagykanizsa a már bajnok III. Kerület TVE csapatát látja vendégül.

KA, KL

Kovács Barnabásékra (fehérben a ZTE II. játékosa) komoly feladat vár vasárnap Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A ZTE FC II. továbbra is a bennmaradásért harcol. Ebből a szempontból nem éppen „ideális” ellenfél következik, hiszen a veszprémiek a dobogós pozíciójukat szeretnék megtartani. Két fordulóval korábban Bozsik József, az egerszegiek vezetőedzője azt nyilatkozta: a hátralévő négy fordulóban hat, de lehet, hogy kilenc pontra lenne szükségük ehhez. Most „emelte a tétet”…

– A hat pont már megvan, de annyiban változott a helyzet, hogy a többi eredmény ismeretében még négy pont kell a biztos bennmaradáshoz – említette a szakvezető. – Továbbra is a saját kezünkben szeretnénk tartani a sorsunk alakulását. A Veszprém ellen minimum az egy pontot itthon akarjuk tartani. Igazából viszont szeretnénk legyőzni őket, mert ha a többi eredmény úgy alakulna, akár ez is elég lehetne számunkra az NB III.-as tagságunk meghosszabbítására. A Veszprém nem gyenge csapat, de megteszünk mindent ellene.

A ZTE FC II. a jövő heti utolsó fordulóban a Puskás FC II. vendége lesz.

A hosszú szezon utolsó hazai fellépése következik az FC Nagykanizsa számára. A negyedik helyen álló Kanizsa utolsó, négymeccses etapjának a vasárnapi, Kerület elleni találkozója lesz a harmadik állomás. Érdekesség, hogy a Lipóttal és az SC Sopronnal szembeni rangadók alkalmával Papp Szilárdék még gólt sem kaptak.

– Valóban, a szezon utolsó hazai fellépése következik számunkra, s nem is akármilyen módon éppen a III. Kerület, a mezőny idei bajnoka az ellenlábasunk – fogalmazott a nagykanizsaiak szakvezetője, Koller Zoltán. – Vitán felül áll, hogy övék a legjobb gárda a csoportban, s bajnokként nyugodtan, teher nélkül játszhat. Ahogy gyakorlatilag mi is, illetve úgy fogalmazok, azért még vannak céljaink. Az előrelépésről ugyanis nem mondtunk le. Úgy gondolom, nem akármilyen sorozat közben vagyunk, és a mostani meccsünkre is önbizalommal telve, remek hangulatban készülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában