Frissen Zalából

2021.05.11. 19:46

A kanizsai Kálovics Adél indulhat a maratoni kajak-Eb-n

Győr adott otthont a kajak-kenu maratoni magyar bajnokságnak, mely az ifjúsági és a felnőtt korosztályban Európa-­bajnoki válogató is volt.

Kühne László

Kálovics Adél egyik partra szállása

Fotó: KKKK

A nagykanizsai Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub számos növendéke indulhatott a győri ob-n és az ifjúságiaknál Kálovics Adél aranyérmet szerzett.

Kálovics Adél egyik partra szállása
Fotó: KKKK

– Tizennyolc kilométert kajakoztunk, de a táv során többször partra szállva futnunk is kellett – mesélte Kálovics Adél. – Ilyenkor partra evezünk, és a könnyített (bár így is nagyjából nyolckilós…) hajókat cipelve teszünk meg körülbelül 200 métert, majd visszaszállunk kajakjainkba és evezünk tovább.

Sári Nándor tanítványa számára a bajnoki cím kiküldetést ért a júliusi, moszkvai Európa-bajnokságra.

A kanizsai csapat több tagja is ért még el jó eredményt Győrben. Harmadik helyen végzett Pogácsás Luca (K1 leány serdülő 15 km), Csetneki Barnabás (K1 fiú kölyök 10 km) és Stix Dorina (K1 leány kölyök 10 km). Negyedik helyen ért célba a Cséplő Natasa–Pogácsás Luca egység (K2 leány serdülő 15 km), valamint Szommer Hugó és Kiskó Márk (K1 fiú kölyök 10 km). Cséplő Natasa (K1 leány serdülő 15 km) ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában