labdarúgó NB I

2021.04.29. 19:51

Bennmaradt a ZTE FC

A legfontosabb: a labdarúgó NB I 32., utolsó előtti fordulójának csütörtöki nyitómérkőzésén a Diósgyőr döntetlent (0-0) játszott otthon az Újpesttel, így a ZTE FC már nem eshet ki az élvonalból.

Kerkai Attila

Munkában az egerszegi védelem a Kisvárda elleni, tavaly novemberi meccsen. Mai szemmel különleges volt az a nap, hiszen lehettek nézők a lelátón

Fotó: archív/Katona Tibor

A hétvégi fordulóból tegnap este rendezték meg a DVTK–Újpest és az MTK–FC Fehérvár meccset is, hogy a két vendégcsapatnak legyen elegendő ideje felkészülni a Magyar Kupa hétfőn esedékes döntőjére. A ZTE FC viszont szombaton (17 óra) a Kisvárdát látja vendégül.

Munkában az egerszegi védelem a Kisvárda elleni, tavaly novemberi meccsen. Mai szemmel különleges
volt az a nap, hiszen lehettek nézők a lelátón
Fotó: archív/Katona Tibor

A ZTE FC a legutóbbi, felcsúti sikerével kellő önbizalmat is meríthetett, hiszen egy élcsapattól hozta el a három pontot. Ráadásul fegyelmezett, taktikus és jó játékkal, amiből építkezhet szombatra is. Waltner Róbert már a legutóbbi mérkőzés után is dicsérte játékosait, és azt emelte ki: olyan pillanatban sikerült két nagyon fontos találkozót nyerni, amikor nyomás volt az együttesen.

A szombati ellenfél, a Kisvárda mostanra stabilizálta helyét az élvonalban: a jelenlegi hatodik pozíciójából előrelépni nagyon már nem tud, legfeljebb visszacsúszhat egy vagy két pozíciót. A szezonban a ZTE FC kétszer találkozott a várdaiakkal, Egerszegen és a Szusza Ferenc Stadionban is 2-1-re győzött Supka Attila együttese. Ez volt ugye az a meccs, amikor a Kisvárda stadionja nem volt alkalmas a játékra, így a felek megegyeztek a semleges helyszínben. A kisvárdai vezetés után Artem Favorov egyenlített, de aztán a 94. percben Horváth Zoltán szépségdíjas, ollózós találattal megszerezte csapatának a győzelmet.

Apropó, Artem Favorov! Az ukrán légiós, aki a Puskás FC kölcsönjátékosaként szerepel a ZTE FC-ben, egyre jobb formát mutat. Immár nyolc találatnál tart, ami egy középpályástól kifejezetten jó átlag, ráadásul az utóbbi mérkőzéseken rendre fontos gólokat szerzett. Hogy mást ne említsünk: múlt szombaton éppen a Puskás ellen, a hazaiak vezető találatára is ő válaszolt gyorsan, ami abban a pillanatban nagyon jól jött a csapatnak.

A Kisvárda ellen a ZTE FC a diósgyőri fejlemények ellenére győzelemre készül szombaton. Az egerszegieknél nincs eltiltott, de fordulók óta hiányzik Zoran Lesjak, Könyves Norbert, és legutóbb már Bedi Bence sem állt rendelkezésre. Amúgy a győztes csapaton nem nagyon lenne oka változtatni Waltner Róbertnek, aki eddig remekül „sakkozott”, hisz meg tudta találni a megfelelő összetételt.

Kapcsolódó cikkünk:

" data-width="500" data-show-text="true">

">Remélik, hogy a szombati mérkőzést már nézők előtt játszhatják. ️⚽ #ZTEFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában