Frissen Zalából

2021.03.26. 20:15

ZTE KK: Tét mindig van, így Sopronban is lesz

Utolsó alapszakaszbeli fellépésére készül a Zalakerámia-ZTE KK NB I A csoportos férfi-­ kosárlabdacsapata, amely szombaton (kezdés: 18.00) a Sopron vendége lesz. A két csapat számára elvileg ez az összecsapás már tét nélküli, ami teljesen mégsem igaz.

Kerkai Attila

A fiatal Bonifert Domonkos (fehérben) a ZTE KK lassan meghatározó játékosa lesz Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A helyzet ugyanis az alsóházi rájátszásban az, hogy a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket, így például a ZTE KK-nak is jól jönne egy pluszgyőzelem még. Ráadásul a sereghajtó Jászberény a szintén az alsóházban érdekelt Kecskemétet fogadja.

A szombati találkozón a Sopron már úgy fogadja a ZTE KK-t, hogy bejutott a play off-ba a 8. helyen, azaz kiesni onnan már nem tud. Az egerszegiek „kirobbanthatatlanul” a 13. helyen végeznek, és az utolsó forduló előtt a sereghajtó Jászberényt négy győzelemmel előzik meg. Mint tudjuk, a későbbi 9–14. helyért zajló rájátszás végén az utolsó helyezett csapat búcsúzik az élvonaltól. Hein­rich Róbert vezetőedző a szombati találkozó előtt elmondta, a fiatal Polster Attila sérült, így nagy valószínűséggel nem is játszhat. La Barion Gleen bokája kifordult az edzésen, a center pályára lépésében viszont bízik a szakvezető.

– A múlt héten szoros meccset vívtunk a PVSK otthonában, de az utolsó negyedben elkövettünk olyan hibákat, ami miatt nem tudtunk nyerni – mondta Heinrich Róbert. – A Sopron másfajta ellenfél lesz, amely ellen másképp kell védekezni. Ám ebben az esetben is az kell, hogy a jó játékunk negyven percig tartson ki, mert csak akkor lesz esélyünk végig meccsben maradni. A korábbiakhoz képest láttam már előrelépést, de csapatként még mindig nem annyira egységes az együttes, mint ahogy én szeretném. Viszont Pécsett is már sok jó helyzetet kialakítottunk, ez biztató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában