asztalitenisz

2021.03.19. 19:46

Sörgyári érmek a régiós tornáról

Celldömölkön rendezte meg a Magyar Asztalitenisz-szövetség nyugat-dunántúli régiós versenyét, melyen a Kanizsa Sörgyár fiataljai három érmet is gyűjtöttek.

Benedek Bálint

A viadalon Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye újonc és serdülő versenyzői indulhattak. November óta ez volt az első összecsapás, amelyet a szövetség megrendezett.

A Kanizsa Sörgyár SE hat játékossal – Muczárt Boglárka, Muczárt Dorka, Németh Letícia, Orbán Flóra, Söjtör Roland, Lenkovics Lóránt – képviseltette magát. A legkisebbeknél, az U11-es kategóriában Muczárt Boglárka két szép győzelemmel a 3. helyet szerezte meg. Az U13-as korosztályban Muczárt Dorka csak egy meccsen kapott ki, így három magabiztos győzelemmel második lett. A serdülőben induló és sokat kihagyó Némethnek most nem sikerült győznie. Orbán korábbi újonc- és serdülősikerek után most csak serdülőben indulhatott, de ismét remekelt, hiszen öt győzelemmel veretlenül nyert.

Orbán Flóra a serdülő korosztály dobogójának csúcsán
Fotó: ZH

A két sörgyári fiú a serdülők között állhatott asztalhoz. Lenkovicsnak nem volt szerencséje a sorsolásnál, csoportjába két erős ellenfél került, és kiesett. Söjtör viszont jól kezdett, legyőzte győri vetélytársát, de aztán nyert helyzetből kikapott két szombathelyi riválistól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!