kérdés, hogy a zalaiak meg tudnak-e újulni

2021.03.09. 20:00

Körmenden játszik a ZTE KK, elkészült a bajnokságok további menetrendje

Kedden és szerdán a férfi kosárlabda NB I A csoportjában a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzéseket pótolták, illetve pótolják. Ezek közül az egyik a szerdai (18.00) Egis-Körmend–Zalakerámia-ZTE KK körmendi összecsapása lesz. Kedden a MKOSZ hivatalosan ismertette a bajnokságok további menetrendjét.

Kerkai Attila

Egy-egy Körmend–ZTE mérkőzés kapcsán természetesen a múlt és a rivalizálás ugrik be elsődlegesen, azonban most, ebben a „nézők nélküli világban” ez az összecsapás sem ugyanazt jelenti, mint korábban. A Körmend jelenleg középcsapat, a ZTE KK pedig a mezőny végéhez tartozik. Ez alapján vasi siker a valószínűbb, ám ne feledjük: a ZTE KK hazai pályán február elején legyőzte (92-69) az akkor is esélyesebbnek számító Körmendet.

Azóta új edző van a vasiaknál, mi több, a szlovén Ziga Mravljak vezetőedzőt követő ciprusi Antonis Constantinidesnek ez lesz a bemutatkozó meccse a körmendi kispadon. Illetve csak most, hiszen a szakember korábban már irányította a körmendi együttest. Csupán hétfő óta dolgozik a csapattal, nem tudni, hogy ez a ZTE KK-nak kedvezhet-e, amely éppenséggel nincs jó passzban. A klub vezetése szankciókat (konkrétan pénzbüntetést) jelentett be a gyenge szereplés miatt, ami a megfogalmazás szerint megfelelő hozzáállás és eredményesség terén „megváltható”.

Tyreek Duren (fehérben), a ZTE és Németh Ákos, a Körmend kosarasa a februári mérkőzésen. Szerdán újra találkoznak Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Nos, szerdán kiderül majd, hogy hatott-e mindez…

Kedden pedig bejelentette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), hogy a versenyiroda elkészítette a férfi és a női NB I A csoportos bajnokságokra vonatkozó play-off és play-out szakaszok menetrendjét. Azaz a bajnoki címért, illetve a kiesésért rendezendő rájátszásról van szó. A Zalakerámia-ZTE KK és a ZTE NKK esetében is ez utóbbi szakasz következik az alapszakasz után.

Mindkét nem esetében oda-vissza vágós körmérkőzések formájában bonyolítják le, és a csapatok az alapszakasz minden eredményét magukkal viszik. Az esetleges holtverseny eldöntésénél a play-out szakaszban játszott mérkőzések eredményét kell figyelembe venni. A versenykiírások értelmében a körmérkőzéses szakasz végén az utolsó helyezett együttes mind a férfiaknál, mind a nőknél kiesik NB I A cso­portból.

Nos, a férfiaknál a ZTE KK, amely utolsó előtti, öt győzelemmel előzi meg a sereghajtó Jászberényt, amelynek nehéz lesz megkapaszkodnia az élvonalban. A nőknél a ZTE NKK helyzete is hasonló, amely még nem szerzett győzelmet, a lányoknál három győzelemre van a PINKK az egerszegiek előtt, valamint néggyel a BEAC.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/zalai-hirlap/sport-rovat/a-zte-kk-vezetese-egyelore-penzbuntetes-mellett-dontott-5010070/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!