Csapatként játszani

2021.03.19. 20:00

Heinrich Róbert szoros meccset remél Pécsett

A Zalakerámia-ZTE KK NB I. A-s férfi kosárlabdacsapatára még két mérkőzés vár az alapszakaszban. Az első szombaton (18 óra) lesz a PVSK otthonában, ahol már Heinrich Róbert irányítja az együttest.

Kerkai Attila

A ZTE-s Tonko Vuko (balról) a mezőny egyik legjobbja volt decemberben, amikor a zalaiak – szintén Heinrich Róbert irányításával – 83-72-re verték itthon a PVSK-t

Fotó: archív/Katona Tibor

Ez a bajnoki idény nem tartozik majd a ZTE KK legfényesebb időszakai közé, ám feladat most is van, nem is kicsi. A jelenleg utolsó előtti zalaiak számára a bennmaradás a cél. Az olasz Luca Bechi hétfői menesztése után újra Heinrich Róbert került a csapat élére, aki ezúttal a szezon végéig kapott megbízást.

– Mindenkire számíthatok, és remélem, a mérkőzés kezdetéig ez így is marad – kezdte esélylatolgatását a szakember. – Bent kell maradni, ami nehéz lesz… Szombaton el kell indulnunk az úton, hogy csapatként kosárlabdázzunk. Nem mi vagyunk az esélyesek Pécsen, de ha minden a terveink szerint alakul, akkor szoros mérkőzésre számítok. Elsősorban a játék képe az, amiben előrelépést várok, de persze úgy utazunk, hogy nyerni akarunk.

A ZTE-s Tonko Vuko (balról) a mezőny egyik legjobbja volt decemberben, amikor a zalaiak – szintén Heinrich Róbert irányításával – 83-72-re verték itthon a PVSK-t
Fotó: archív/Katona Tibor

Heinrich Róbert elmondta: alapvető változásokat nem tervez, de apróbb finomítások lesznek azért a játékukban. A vezetőedző abban is bízik, hogy a játékosok önbizalma javul majd, mert ez is kell az eredményesebb szerepléshez.

A szombati ellenfél, a jelenleg 9. helyezett PVSK még bekerülhet a legjobb nyolcba, ám ehhez a ZTE, majd a DEAC elleni találkozóját hoznia kell, miközben más meccsek eredményei nekik kedvezően alakulnak. Biztos tehát, hogy a pécsiek a szombati mérkőzésen nem fognak tartalékolni. Ha pedig mégsem jutnak a nyolc közé, akkor a ZTE KK-val később még kétszer összecsapnak a 9–14. helyezésekért zajló csatározások során.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/heinrich-robert-masodszor-is-vezetoedzo-lett-a-szezonban-5033620/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában