Nehezebb ez a helyzet

2021.03.16. 20:33

Heinrich Róbert másodszor is vezetőedző lett a szezonban

A sereghajtó Jászberény elleni szombati, hazai vereség (98-99) után két nappal, hétfőn jelentette be a Zalakerámia-ZTE KK, hogy ismét edzőt vált… Az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatnál újra Heinrich Róbert kezébe került az irányítás, aki a szezon korábbi szakaszában egy alkalommal már megbízott edzőként betöltötte a vezetőedzői posztot.

Kerkai Attila

Luca Bechi (fehér ingben) ment, Heinrich Róbert (jobbra) marad és visszatér

Fotó: archív/Pezzetta

A mostani már a harmadik „csere” ebben a bajnokságban a Zalakerámia-ZTE KK-nál, amely szombaton azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hosszabbítás után kikapott a sereghajtó Jászberénytől. Mondjuk a meglepetés azért nem rengette meg a sportágat, hiszen a ZTE KK az utolsó előtti a tabellán, de a győzelmek számában azért sokkal jobban állt és áll még most is a JKSE-vel szemben… Csakhogy a szombati produkció is megmutatta: a jelenlegi egerszegi garnitúra képtelen igazából csapatként működni, és a januárban érkezett olasz tréner, Luca Bechi sem tudott igazán változtatni ezen.

Luca Bechi (fehér ingben) ment, Heinrich Róbert (jobbra) marad és visszatér
Fotó: archív/Pezzetta

Most ismét Heinrich Róberten a sor, hiszen az eddigi másodedző vette át a csapat irányítását, akinek a megbízatása a szezon végéig szól. És hogy szerinte mi zökkenthetné ki – pozitív értelemben persze – a csapatot a jelenlegi állapotából?

– A mostani helyzet nehezebb, mint decemberben volt, amikor Ante Nazor távozott, és egy darabig beugróként irányítottam a csapatot – ismerte el Heinrich Róbert, amikor megkerestük. – Kevesebb az idő, hiszen két mérkőzés van már csak hátra az alapszakaszból, majd jönnek az alsóházi mérkőzések. Elsősorban az együttes önbizalmát kellene helyretenni, és a taktikai fegyelem terén is meg kellene magunkat erősíteni. Csodákat már nem lehet várni, ám bízzunk az előrelépésben. Annak örülnék, ha nem csak a játék terén, de az eredményességben is javulnánk.

A játékoskeretről szólva: ebben nem lesz változás, hiszen új játékost már nem lehet igazolni. A keret tagjairól pedig Heinrich Róbertnek az a véleménye, hogy:

– Mindenki tiszta lappal indul. A Jászberény ellen sem arról volt szó, hogy ne akart volna a társaság, de ez már a múlt. Győzelmek kellenek, ez a legfontosabb. Az alapszakaszból van még két idegenbeli fellépésünk, előbb Pécsett, majd Sopronban játszunk. Nem mi leszünk az esélyesek ezeken a mérkőzéseken, de képesek lehetünk jobban játszani, ami erőt is adhat ahhoz, hogy a későbbi, alsóházi rájátszásban eredményesebbek legyünk, mint eddig voltunk.

December-januárban Heinrich Róberttel a csapat hétből három mérkőzésen nyert, majd érkezett Luca Bechi, aki kilenc mérkőzésen ült a kispadon és két győzelem került a neve mellé.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/zte-kk-luca-bechi-helyet-heinrich-robert-veszi-at-5029477/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában