interjú Boér Gáborral

2021.03.16. 18:00

„Biztosan voltak, akik a levegőbe csaptak...”

Boér Gábor 26 mérkőzésen ült a ZTE FC kispadján, ahol 38 évesen debütált az NB I.-ben is.

Kerkai Attila

-Meglepődött? – tettük fel neki a kérdést, miután vasárnap este a ZTE FC bejelentette, hogy elválnak az útjaik.

-Nem... És nem azért, hogy sablonos választ adjak, hanem azért, mert egy edző erre az eshetőségre mindig fel van készülve. Ezen kívül – ahogy ez szintén természetes a mi szakmánkban – nem mindenkin éreztem azt, hogy mellettem állna, úgyhogy volt előszele annak, hogy váltás is következhet.

-Ez azért magas labda, hogy nem kérdezzem meg: mégis kikre gondol?

-Szeretném tisztázni, nem a a klub vezetőire. Munkálkodtak a háttérben más erők. Amikor pedig majd tükörbe néznek, eldöntik, hogy bele tudnak-e nézni... Én biztosan tiszta lelkiismerettel nézek tükörbe. Köszönöm a klubnak a lehetőséget, a csapatot pedig nem kieső helyen adom át.

-Igaz, hogy már a szombati, MTK elleni vereség után elköszönt az öltözőben a csapattól?

-Ez így nem teljesen igaz, annyit mondtam, hogy ez így nem fog működni... Aztán az, hogy ebből ki, mit hallott ki, már más kérdés. Biztosan voltak, akik a levegőbe csaptak..., ők magukra ismerhetnek. Nekem nem ez volt a célom.

-Nem érzi méltánytalannak, hogy pont akkor köszönik meg a munkáját, amikor amúgy is egy sor gonddal küzdött a csapat. Gondolva itt a vírus okozta kiesésekre és a feszített tempóra.

-A vezetőkkel végig korrekt kapcsolatban voltam és így is sikerült elválnunk, ezért semmiképpen nem beszélnék méltánytalanságról. Egy tulajdonosnak, sportigazgatónak nehéz meghozni bizonyos döntéseket, mérlegelniük kell, hogy mikor és mit döntenek. Én azt gondolom, hogy kivívtuk volna a bent maradást, ha nincs váltás. Az egész éves munkát sikeresnek ítélem meg, az eddigi eredményeinket pedig reálisnak. Most három hetes szünet következik, ha valamikor váltani akartak, ez az időpont volt a legalkalmasabb. Előtte is az volt és utána is nagyon sűrű lesz a program. Hálás vagyok, hogy itt dolgozhattam, de természetesen nagyon sajnálom, hogy nem fejezhettem be a megkezdett munkát.

- Annyit ilyenkor szokás megkérdezni, hogy Ön, esetleg hibázott valamiben. Hogy érzi?

- Nyilván mindenki hibázik munka közben, így én is biztosan hoztam rossz döntéseket, de a lényeget illetően szinte mindent ugyanúgy csinálnék most is, ahogy történt. Illetve, utólag egy szegmensben másként cselekedtem volna, de erre korábban már utaltam...

-Vannak konkrét tervei a folytatásra?

-Nézze, nem vagyok az a bizonyos, sokat megélt edző még, aki ilyenkor pihenésre vágyik... Várom az újabb lehetőséget, hogy megtaláljon. Bárhol is folytatom, motiváltan érkezek. Ezt a váltást is úgy értékelem: azért történt meg, hogy máshol új lehetőséget kapjak.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/boer-gabor-tavozik-a-zte-fc-tol-waltner-lehet-az-utod-5029285/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában