Frissen Zalából

2021.03.31. 19:33

A birkózó Magasházi Mercedes álma a bajnoki címvédés

A Zalai Hírlap által évente megszervezett szavazáson a Tófeji Kerámia SE birkózója, Magasházi Mercedes lett 2020 legjobb junior leány sportolója. Aki már úgy készülhet az idei versenyekre, hogy felvételt nyert a Kozma István Birkózó Akadémia tagjai közé is.

Kerkai Attila

Magasházi Mercedes, Tófej első felnőtt magyar bajnoka kezében az Év sportolójának járó díjjal

Fotó: Szekeres Péter

Magasházi Mercedes tavaly nem csak saját korosztályában, azaz a juniorok között lett magyar bajnok a 76 kg-os súlycsoportban, hanem a felnőttek között is. Egy héten belül győzött a két korosztályban, és Tófej első felnőtt magyar bajnoka lett. „Nagyon büszke vagyok Mercire, mert kitartásból jelesre vizsgázott. Eddig mindig, ha csak egy hajszállal is, de lemaradt az arany­éremről a többi korosztályban, most pedig junior, majd felnőtt magyar bajnok lett. Felkészülése egy részét Zalaegerszegen végzi, Gerencsér Zoltán edzővel” – nyilatkozta akkor Szanati József, a tófejiek edzője.

A büszkeség érthető, hiszen ritka egy sportoló életében két ilyen siker, ráadásul gyorsan egymás után. Merci még idehaza készül, hiszen érettségi előtt áll, Budapesten pedig majd egyetemre is járni fog.

Magasházi Mercedes, Tófej első felnőtt magyar bajnoka kezében az Év sportolójának járó díjjal
Fotó: Szekeres Péter

– Valóban sikeres évem volt a tavalyi – mondta Magasházi Mercedes, aki nem titkolta: nagyon örül az elismerésnek, hogy ő lett Zala megye legjobb junior női sportolója. – A tanulásra most nagyon figyelnem kell és közben edzek is, ugyanis a tervek szerint április elején rendezik meg az U23-as országos bajnokságot, amin én is szeretnék indulni.

Természetesen bővebben is kérdeztük a versenyzőt arról, hogy milyen reményekkel várja az idei esztendőt, hiszen a sport továbbra is fontos része lesz az életének.

– Szeretnék minél jobban teljesíteni, ez az elsődleges célom, és nem titkolom, hogy a bajnoki címvédés nagyon nagy öröm lenne számomra – árulta el. – Továbbra is komolyan szeretném űzni a birkózást, hiszen felvettek a Kozma István Birkózó Akadémiára, így szeptembertől a tófeji klub mellett a fővárosiakat is erősítem. Tanulni is szeretnék, meglátjuk, hogy az ELTE-n, vagy az BGE-n folytatom-e. Szeretnék válogatott lenni, első lépésként egy Eb-re kijutni. A Zalai Hírlap díjának pedig azért is örültem, mert előző évben még az ifjúságiak között lettem a legjobb és nem gondoltam volna, hogy a következő évben is megkaphatom, immár a juniorok között.

Persze ilyen eredménysor után ez nem lehetett túl nagy meglepetés…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában