Jól halad a felkészülés

2021.02.01. 19:39

A Nagykanizsa Taksonyban, a ZTE II. pedig idehaza nyert

A tavaszi NB III.-as nyitányra készülő zalai futballcsapatok edzőmérkőzéseket játszottak a hétvégén. Az FC Nagykanizsa első gyakorlómeccsén győzött, miközben a ZTE FC II. ötöt lőtt a Csács-NSE-nek.

KL, KA

A kép a szerdai, ZTE (fehér)–Lendva-meccsen készült Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Taksony SE–

FC Nagykanizsa 1-2 (1-1)

Taksony, zárt kapuk mögött. Jv.: Purger.

Nagykanizsa, 1. félidő: Horváth M. – Horváth B., Papp Sz., Major, Tóth G. – Szabó P., Bagó Be., Béli M. – Ekker, Török, Vlasics. 2. félidő: Borsi – Pál D., Papp Sz., Nagy B., Baráth – Szegleti, Kretz, Kovács Gy. – Vass Gy., Lőrincz, Péntek. Vezetőedző: Koller Zoltán.

A kanizsai gólszerzők: Szabó P., Péntek.

Idei téli felkészülés során az ugyancsak NB III.-as Taksony (Közép-csoport) volt a dél-zalaiak első ellenfele: a piros-kékek tervezett meccseit a járványügyi helyzet miatt korábban a Siófok és egy osztrák csapat ellen sem rendezték meg. Ennek ellenére a premier alkalmával nem is muzsikált rosszul a kanizsai legénység.

– Az első téli előkészületi összecsapásunk mondhatni tökéletesre is sikeredett – értékelte a látottakat Koller Zoltán, a nagykanizsaiak szakvezetője. – Nyugodtan állíthatom, hogy a vártnál is többet kaptam ezúttal a csapattól. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és a második félidőt is végig tudtuk támadni. Ha lehet némi negatívumot megfogalmazni, az az, hogy a nagy lehetőségek közül csak kettőt tudtunk gólra váltani.

Innen jöhet tehát a folytatás szerdán, amikor is a Szepetnek helyett a Somogy megyei első osztályban szereplő AC Nagybajom lesz 18 órától a Kanizsa ellenfele.

A kép a szerdai, ZTE (fehér)–Lendva-meccsen készült Fotó: Katona

ZTE FC II.–Csács-

Nemesapáti 5-0 (2-0)

Zalaegerszeg.

ZTE FC II: Köcse – Szalay D., Földvári (Bedő), Sebestyén, Semedo (Hegedüs) – Kámi – Papp L., Szökrönyös Z. (Molnár D.), Simon (Őr), Pap M. (Szökrönyös D.) – Abért (Fehér).

Gólszerzők: Abért, Kámi, Papp L., Bedő Molnár D.

A ZTE második együttese a megyei bajnokságban szereplő nemesapátiakkal szemben végig fölényben játszott. Bozsik József vezetőedző igyekezett csapata tagjai között úgy elosztani a terhelést, hogy akik az előző, szerdai, Lendva elleni találkozón több lehetőséget kaptak, most, szombaton kevesebbet játszottak.

– Kijött az osztálykülönbség, aminek örülök, hiszen ezt is terveztük. Végig domináltunk, és ha kicsivel pontosabbak vagyunk, talán még betalálhattunk volna – összegezett Bozsik József.

A ZTE FC II. szombaton Siófokon a Komárno csapatával meccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában