a bajnokság őszről elhalasztott mérkőzései

2021.02.02. 20:57

A hétvégétől pótolnak a megyeiben

Eddig csupán a Téli Műfüves Bajnokság küzdelmei zajlottak a megyében, a soron következő két hétvégén viszont már „élesben” is játszanak a csapatok. Ekkor pótolják ugyanis a labdarúgó megyei I. osztály őszi elhalasztott mérkőzéseit, és ugyancsak pótolnak már a II. illetve a III. osztályból is találkozókat.

Kerkai Attila

A Tarr Andráshida SC (fehérben Tóth László egy korábbi mérkőzésen) a Zalaszentgrót ellen lép pályára szombaton

Fotó: Archív/PU

A megyei bajnokságban az ősz nem éppen úgy ért véget, ahogy azt tervezték. Mint ismert, novemberben az erősödő járványhelyzet miatt újabb korlátozásokat vezettek be, és az amatőr sportegyesületek döntésére bízták, hogy vállalják-e a mérkőzések lejátszását a bajnokságokban. Néhány kivételtől eltekintve szinte valamennyi csapat úgy döntött, hogy az ősz hátralévő találkozóit már nem játssza le.

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága (ZMI) már korábban elkészítette a pótlások menetrendjét, hiszen a február 20-i hétvégén már az első tavaszi forduló következik a megyei I. osztályban. A mérkőzéseket részben műfüves pályákon rendezik, de van olyan együttes is, amelyik saját pályáján tud játszani.

– Szinte az összes érintett csapattal sikerült egyeztetni a folytatást illetően – mondta el kérdésünkre Zámodics Krisztián, a ZMI versenybizottság titkára. – Elsősorban azt kérdeztük, hogy van-e pályagondjuk, és amelyik rendező csapat azt kérte, hogy műfüves pályán játszhassanak, számukra engedélyeztük ezt. Szerencsére az időjárási előrejelzések szerint a hét közepétől enyhülés jön és csapadék sem várható. Vannak olyan klubok, amelyek meg tudják saját otthonukban is rendezni a mérkőzésüket.

A Tarr Andráshida SC (fehérben Tóth László egy korábbi mérkőzésen) a Zalaszentgrót ellen lép pályára szombaton
Fotó: Archív/PU

Minthogy őszi meccsekről van szó és jelenleg már tart az átigazolási időszak, fontos tudni, hogy minden tekintetben a találkozó időpontja a mérvadó, így új igazolások is már pályára léphetnek.

– Ez már pár éve így van, vagyis mindenki pályára léphet, aki az adott mérkőzés időpontjában rendelkezik érvényes játékengedéllyel és nincs eltiltva, függetlenül attól, hogy mikor igazolt az egyesületéhez – tette ehhez hozzá Zámodics Krisztián, akit arról is kérdeztünk, hogy volt-e csapat, amelyik jelezte, hogy esetleg nem tud kiállni a pótolandó mérkőzésére sem. – Nem érkezett hozzánk olyan kérés, hogy halasszunk újra találkozót. Azt tapasztaltuk inkább, hogy a csapatok igazából már játszani szeretnének.

A mostani, illetve a következő hétvégén az I. osztályban ősszel elhalasztott összes találkozót tervezik megrendezni, de már a II. osztályú és III. osztályú mérkőzések is soron vannak. Náluk később lesz a tavaszi rajt, ám addig folyamatosan rendezik a pótlásokat.

Az alábbiakban a két hétvége tervezett programját közöljük.

I. osztály

Február 6. (szombat), 13.00: Letenye–Femat Csesztreg, Letenye. 14.00: Tarr Andráshida SC–Zalaszentgrót, Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya. 14.30: Semjénháza–Szepetnek, Nagykanizsa, Olajbányász-stadion.

Február 7. (vasárnap), 13.00: Technoroll Teskánd–Lenti TE, Zalaegerszeg, Városi Sportcentrum. 13.00: Csács-NSE–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák, Nemesapáti.

Február 13. (szombat), 13.00: Femat Csesztreg–Technoroll Teskánd, Csesztreg. 14.00: Szepetnek–Flexibil-Top Zalakomár, Nagykanizsa, Olajbányász-stadion. 17.00: Magnetic Andráshida TE–Csács-NSE, Zalaegerszeg, Városi Sportcentrum.

Február 14. (vasárnap), 13.00: Zalaszentgrót–Kinizsi Gyenesdiás, Zalaszentgrót. 13.00: Lenti TE–Szalai-Edelholz Zalalövő, Lenti. 15.00: Tarr Andráshida SC–Semjénháza, Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya.

II. osztály

Február 14. (vasárnap), 13.00: Borsfa–Bak, Borsfa. 13.00: Legenda Sport-Böde–Police-Ola, Böde.

III. osztály

Északi csoport. Február 14. (vasárnap), 17.00: Zalaware-Botfa II – Vasboldogasszony, Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya.

Közép-csoport. Február 13. (szombat), 13.00: Olajmunkás Gellénháza–Babosdöbréte, Gellénháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában