már nem volt visszaút

2021.01.19. 19:53

ZTE KK – Kecskemét: megérdemelt vendégsiker

Hat nap alatt három mérkőzés vár a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda együttesére, ebből az első kettő a Kecskemét elleni lesz. Kedden Zalaegerszegen találkozott a két együttes, melynek kispadján immár hazai környezetben is bemutatkozott az új vezetőedző, Luca Bechi is, de csapata kikapott.

Kerkai Attila

Donovan Donaldson a palánk alatt. Az amerikai távolról volt igazán veszélyes: nyolc próbálkozásból hétszer betalált a triplavonalon túlról. De ez is kevés volt…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-94 (22-25, 25-25, 16-20, 18-24)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Praksch, Goda, Kovács N.

ZTE KK: Duren 14/6, Bonifert 2, Delas, Vuko 16, Gleen 14. Csere: Szabó Zs. 2, Donaldson 28/21, Plézer 5/3, Völgyi, Simon 2. Vezetőedző: Luca Bechi.

Kecskemét: Wittmann 26/12, Djerasimovic 8, Thomas 13, Kucsera 9/3, Karahodzic 13. Csere: Horti 1, Dramicanin 19/12, Jaramaz 6/3, Lukács. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Kipontozódott: Szabó Zs. (35.),

Donovan Donaldson a palánk alatt. Az amerikai távolról volt igazán veszélyes: nyolc próbálkozásból hétszer betalált a triplavonalon túlról. De ez is kevés volt… Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Gyorsan beindították a pontgyártást a csapatok, a vendégeknél az immár veteránnak is tekinthető csapatkapitány Wittmann Krisztián nem egészen négy perc játék után már 11 pontnál tartott csapata pedig vezetett (7-15). A Kecskemét jól védekezett, így az egerszegiek futottak az eredmény után, de aztán Plézer öt pontjával visszajöttek (22-23). Kezdett tehát magára találni a házigazda, ám a ZTE KK nem tudta utolérni a vendégeket, hiába kapaszkodott, de szorosan ott volt a nyomában (32-33). Aztán az egyre jobban magára találó Gleen pontjaival először vezetett a ZTE KK (39-38), s onnantól igazából nem szakadt el egymástól a két csapat. Azonban a félidő végén elég volt pár kihagyás a hazaiak részéről, amivel a Kecskemét élt, de az utolsó másodpercben Donaldson hármasa visszahozta a ZTE KK-t (47-50).

Nem lehetett mondani, hogy átszakadt volna a gát egyik csapat játékában sem, de tény, hogy a Kecskemét valamivel jobban támadott. A ZTE KK sokáig megragadt a félidei eredményénél (47-58), márpedig így nem igazán volt esélye. Elsősorban a tanácstalanság látszott a hazaiakon, s noha a Kecskemét sem villogott, de azért lépegetett előre. Mondjuk így, küzdelmes találkozó volt, a vendégek agresszív védekezésükkel nem sok levegőt hagytak az egerszegieknek (57-64). A ZTE KK-ban egyértelműen csak Donaldson hármasai tartották a reményt (63-70), küzdöttek az egerszegiek, ám a rutin a vendégek oldalán állt. Dramicanin és Wittmann hármasai után hétről újra 11 pontra nőtt a vendégelőny (67-79). A kegyelemdöfést nem is a végén, hanem nagyjából öt perccel a zárás előtt vitte be a Kecskemét, amikor egy jó sorozattal ellépett (72-89). Innen már nem volt visszaút, győzött a KTE, méghozzá megérdemelten. Pénteken Kecskeméten találkozik a két együttes.

Luca Bechi: „Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy a Kecskemét erős csapat. Az első félidőben nehéz volt megállítani az ellenfelet, amely nagyon magabiztosan játszott végig. Három nap múlva új mérkőzés jön, arra kell felkészülni, és teljesen más szemlélettel kell a pályára mennünk.”

Váradi Kornél: „Újabb nagyon fontos idegenbeli sikert arattunk. Nem volt könnyű, ám az még látszott, hogy a ZTE KK alakulófélben lévő együttes. A második félidőben fontos volt, hogy kontrolláltuk a lepattanókat. Pénteken hazai környezetben újra nyerni szeretnénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában