2021-es programnaptár

2021.01.06. 21:07

Zalába „költöznek” az offroad legjobbjai

Idei programjainak jelentős részét Zalában rendezné meg a Magyar Terepjárós Triál Sport Egyesület. Több offroad verseny mellett megyénk adna otthont két évadzáró gálának is.

Gyuricza Ferenc

Kép egy korábbi, pusztaedericsi viadalról

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között ez derült ki az egyesület 2021-re összeállított programnaptárából, ám a négy versenyt magába foglaló országos bajnokság egyes fordulóinak időpontját a koronavírus-járvány alakulása még befolyásolhatja. A jelenlegi elképzelés szerint két fordulót biztosan Zalában rendeznének meg: július 3–4-én Pusztaedericsen, október 15–17-én pedig Tilajban. Utóbbi a bajnokság zárófordulója lenne. A május 15–16-ra tervezett első bajnoki forduló helyszínéről még egyeztetéseket folytatnak, a szeptember 18–19-ei verseny helyszíne pedig a Somogy megyei Kereki lesz. A hazai versenyek mellett a 2021. évi Európa-bajnokság időpontja is ismertté vált, a sportág kiválóságai július 30. és augusztus 1. között Szlovákiában mutathatják be tudásukat.

Kép egy korábbi, pusztaedericsi viadalról
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

A pandémiás időszak ­miatt a Magyar Terepjárós Triál Sport Egyesület a 2020. évi díjkiosztó gáláját az elmúlt esztendőben kénytelen volt elhalasztani, így azt várha­tóan ez év első felében rendezik meg. Az egyesület elnöksége két időpontot jelölt meg, amennyiben azt a jogszabályok már lehetővé teszik, úgy február 20–21-én gyűlnek össze a versenyzők az évértékeléssel egybekötött díjkiosztóra, ha az nem lehetséges, akkor április 17–18-ra halasztják a rendezvényt. A helyszínen halasztás esetén sem kívánnak változtatni, a programra mindenképpen Balatongyörökön kerül sor, akárcsak a 2021-es gálára. Utóbbi tervezett időpontja november 27–28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában