játékos

2021.01.31. 19:34

Sekou Wiggs a ZTE KK új légiósa

Ahogy a múlt hét elején már a sajtóban, így lapunkban is megjelent: a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata új légióst szerződtet, és Sekou Wiggs a zalaiak kiszemeltje.

Kerkai Attila

Egy hete már ismert volt, hogy ki lehet a ZTE KK új játékosa, ám akkor a klub részéről annyi hangzott el: amíg nincs végleges megállapodás és aláírt szerződés, addig hivatalosan semmit nem jelent be. Nos, ezek szerint vasárnap történt meg mindez, hiszen ekkor adott ki közleményt a ZTE KK arról, hogy „klubunk sokat mérlegelve úgy döntött, hogy változást eszközöl a játékoskeretben”.

A hármas és kettes poszton bevethető amerikai Sekou Wiggs a fehérorosz Tsmoki Minszk csapatánál kezdte európai karrierjét, a 2019/2020-as szezont az olasz másodosztályban szereplő Kleb Ferrara csapatában töltötte, ahol 24 mérkőzésen 33 perc alatt 18,2 pontot, 4 lepattanót átlagolt. Sekou Wiggs átesett az orvosi teszteken, edzésbe állt és a szerdai, Körmend elleni mérkőzésen mutatkozik be.

Ahogy pedig várható volt, valakinek mennie kell, hiszen hat légióst nem tud a ZTE KK foglalkoztatni, így a klub Ante Delasszal kezdeményezte a szerződése közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/a-zte-kk-tol-valaki-tavozhat-hogy-ki-lesz-ez-a-kerdes-4878802/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában