mérkőzés

2021.01.09. 18:59

Értékes ZTE-diadal – Heinrich Róbert győzelemmel búcsúzott a vezetőedzőségtől – frissítve

Három nap különbséggel, szombat este ismét megmérkőzött egymással a ZTE KK és a Szolnoki Olaj a férfi kosárlabda élvonalban. A 18. fordulóban lejátszott mérkőzés legfőbb nevezetessége látatlanban az volt,hogy a hazaiak megbízott vezetőedzője, Heinrich Róbert minden bizonnyal most búcsúzott a kispadtól, az olasz mester, Luca Bechi érkezése előtt. A végére aztán ennél fontosabb lett, hogy a megbízott tréner milyen szép eredménnyel tette le a lantot.

Varga Andor

Zalakerámia-ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 89-86 (26-16, 21-27, 22-19, 20-24)

Zalakerámia-sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Jv.: Papp, Farkas, Nyilas.

ZTE: Duren 17/6, Plézer 4/3, Vuko 18/6, Delas 7/3, Gleen 10. Csere: Bonifert 7/3, Donaldson 9/3, Szabó 13/9, Völgyi, Simon 4. Mb.

Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Szolnok. Pongó 15/9, Badzim 15/12, Rudner 3/3, Subotic 30/12, Cakarun 9. Csere: Zsíros, Warner 6, Kovács 4, Pallai, Juhos 4.

Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Szerdán, a Tisza partján győzelmi esélyt szalasztott el a ZTE a fáradt hazaiak ellen (88-83), az egerszegi folytatás pedig nehezebbnek ígérkezett, hiszen a javulást inkább a vendégektől lehetett várni, semmint a ZTE csapatától. Minderre rácáfolva kiváló első negyedet produkált a házigazda, mely az elején a triplák tekintetében tartotta a lépést (2-2) a műfaj egyik hazai legjobbjának számító Olajjal (5. p.: 12-10). Hazai oldalon a szolnoki hajrában sérülés miatt a padra kényszerülő Durenen szerencsére nem látszott nyoma testi fogyatéknak, a ZTE pedig nagyban épített is az irányító egyéni alakításaira – aki az első tíz percben 12/6 ponttal hálálta meg a bizalmat. A ZTE ügyes közbenyúlásokkal védekezett, a Szolnok időkérés után sem találta a helyes utat (9. p.: 24-14). Szabó remek légpasszát Bonifert zsákolta be a második negyed elején (12. p.: 28-18), majd fordulatok következtek a 15. percig (28-23, 33-23, 34-30). A játékrész közepén faultok tekintetében 5-0 volt a hazaiak „javára” (Völgyire alig 4 perc alatt hármat fújtak), de ennél is kellemetlenebb volt, hogy a hatékonyan védekező, illetve távoli dobásainál hirtelen feljavult Szolnok utolérte ellenfelét (17. p.: 36-36). Időkérés után rendezte a sorokat a ZTE, melyben Vuko lépett elő: zsinórban három kosarat szerzett, ezek közül kettő volt a tripla, és a második a félidőt jelző dudaszó pillanatában, a félpályán túlról hullott a gyűrűbe (47-43).

A második félidő elején Subotic triplájára hazai részről Bonifert és Donaldson is válaszolni tudott (24. p.: 58-47). „Saját magunkat végezzük ki!” – ezt fogalmazta meg az üres csarnok legtávolabbi szegletében is jól hallhatóan a vendégek mestere a menetrendszerűen érkező időkérés alatt. Való igaz, a papíron jobb Szolnok a szerdai meccs után ismét nem tudott a ZTE fölé kerekedni, és ezt talán már nem a vendégek fáradtságával kellett magyarázni, sokkal inkább jelentette a ZTE dicséretét (27. p.: 61-51). Vuko remek, 2+1-es akciójával indult a záró játékrész, de hamarosan a Szolnok legjobb időszaka következett a meccsen: a vendégek nagy energiákat mozgósítottak elöl és hátul is, a ZTE pedig nem nagyon találta az utat a gyűrűhöz (37. p.: 76-75). Az Olaj részsikerének legfőbb letéteményese a fantasztikusan dobó Subotic volt (79-81), akivel szemben azonban a hajrában Delas és Szabó is felsorakozott hazai részről – előbbi egy, utóbbi két aranyat érő triplát süllyesztett el a gyűrűben. A házigazda a kiélezett, egylabdás utolsó 15 másodpercben tökéletesen higgadt maradt, és teljesen megérdemelten szerezte meg a nagyon értékes győzelmet. Nem mellesleg, ennél szebb búcsúajándékot nem is kaphatott volna a játékosoktól a jövő héttől egyet várhatóan hátrébb lépő Heinrich Róbert.

Heinrich Róbert: „Nem volt szép mérkőzés, de komoly szakmai tevékenység folyt a pályán. A játékosok koncentráltak voltak, nem követtünk el olyan hibákat, mint Szolnokon. A csapat tagjai küzdöttek egymásért és saját magukért, ezzel nyertünk.”

Gasper Potocnik: „Ma már nem lehet úgy nyerni, hogy a lepattanókat nem szeded jól. Ehhez pedig védekezés kell, csak úgy lehetünk jók támadásban is. Ma nem a saját szintünkön játszottunk.”

Élőben jelentkeztünk a mérkőzésről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában