dedikált mez ajándékba

2021.01.14. 11:00

Elismerő szavak, oklevelek a lenti intézmény munkájáért

ElElismerő szavakkal méltatta dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-­szövetség elnöke a helyi Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben immár negyven éve zajló oktató-nevelő munkát. Emellett Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának dedikált mezével is megajándékozta az intézményt Paksa Tibor gyógypedagógus közreműködésével.

Korosa Titanilla

Paksa Tibor a dedikált válogatott mezzel, amelyet a következő labdarúgó- Eb-n való szereplés jogát kiharcoló csapat tagjai írtak alá

Fotó: Korosa Titanilla

Az intézmény az elmúlt esztendőben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, s bár a tervezett megemlékezés és a programok a járvány miatt elmaradtak, mégsem múlt el nyomtalanul a kerek jubileum. Az MLSZ elnöke ebből az apropóból ajándékozta meg az intézményt. Paksa Tibor elmondta, hogy nagy öröm és megtiszteltetés ez számára, és rendelkezésünkre bocsátotta Csányi Sándor levelét.

Paksa Tibor a dedikált válogatott mezzel, amelyet a következő labdarúgó- Eb-n való szereplés jogát kiharcoló csapat tagjai írtak alá
Fotó: Korosa Titanilla

„Ez a néhány sor köszön és köszönt. Sokak nevében köszöni azt az áldozatos pedagógiai és nevelőmunkát, amelyet 1980 óta végez a Móricz Zsigmond EGYMI, és köszönti intézményüket fennállásának 40. évfordulója alkalmából, szívből gratulál az elmúlt négy évtized során elért pedagógiai eredményeihez. Az önök közösségének jó híre nem pusztán Lentire korlátozódik, de az évtizedek során átlépte a megyehatárt is, és országosan ismertté vált, köszönhetően annak a következetes pedagógiai, gyógypedagógiai munkának, melyet mély elkötelezettséggel végeznek a fogyatékkal élő gyermekek életének jobbításáért. Magam is fontos társadalmi feladatnak tartom a hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeinek jobbítását, és örömömre szolgál, hogy az önök intézményével közös célért dolgozhatunk.”

Arra is kitér levelében az MLSZ elnöke, hogy irányításával a Magyar Labdarúgó-­szövetség is részt kíván venni ebből a küldetésből; a Grassroots szociális program kiváló lehetőség a speciális helyzetben lévő – fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű – fiatalok számára, hogy a labdarúgáson keresztül jobban megismerje, elfogadja őket a társadalom.

Paksa Tibor arról is beszámolt, hogy Csányi Sándor mellett Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöke is dicsérő szavakkal illette az évfordulós intézményt.

„Az intézményben folytatott nevelői, közösségi munka nagy jelentőséggel bír, mindenki számára példát mutat az az érzékenység, lelkiség és gondoskodó szellem, ahogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését, fejlesztését, képzését végzik. E jeles, jubileumi 40. évforduló jó apropót ad arra is, hogy megköszönjem önnek több évtizedes, kiváló pedagógiai, gyógypedagógiai, közösségi munkáját. Önnek kiemelt szerepe van abban, hogy a Móricz Zsigmond EGYMI sajátos nevelési igényű diákjai minél nagyobb számban és minél több sikert elérve szerepeltek a Fodisz által szervezett diákolimpiai versenyeken. Tanár úr testnevelőként az asztalitenisz és a labdarúgás sportágakban kiemelkedő felkészítő munkát végzett.”

A Fodisz elnöke Paksa Tibornak nevelői munkájáért elismerő díszoklevelet adományozott, amit a későbbiekben személyesen nyújt majd át a pedagógusnak – tudtuk meg a testnevelőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában