A vártnál nagyobb különbségű siker

2021.01.31. 19:31

A ZTK-FMVas tekézői magabiztosan tértek vissza

Több hónapos szünet után folytatódott a bajnokság a tekézők Szuper Ligájában. A ZTK FMVas férfi csapata a fővárosban vendégeskedett, ahol a zalaiak fölényes győzelmet arattak a jó képességű vendéglátók felett. A ZTE ZÁÉV női csapata a tervek szerint február közepén folytatja a bajnokságot.

Bedő István

Ferencvárosi TC – ZTK FMVas 0:8 (3363-3489)

Budapest. Szuper Liga, férfimérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Juhász 567–Farkas S. 576, Sárossy 512–Boanta 579, Botházy 575–Kozma 607, Veres 583–Járfás Sz. 603, Németh 576–Farkas Á. 587, Kovács G. 550–Járfás L. 537.

A zalaiaknál betegség miatt nem lépett pályára Nemes Attila, a csapat meghatározó tudású játékosa. A két csapat még messze volt a csúcsformától, s a hosszú kényszerszünet után a játékosok még nem „haraptak” igazán. A vendég zalaiak a mérkőzés első körében három meccs­pontot szereztek, és jelentős faelőnyre tettek szert. A második sorban már jóval nagyobb küzdelemben dőltek el a meccs­pontok. A zalai játékosok a találkozó fontos szituációiban jól koncentráltak, így jól jöttek ki a helyzetekből, mellette sokat számított a rutin.

Kozma Károly nemcsak hozta saját meccsét, hanem a válogatott Botházy Péter skalpját is begyűjtötte
Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi együttes a vártnál nagyobb különbséggel nyert. A Ferencváros a mezőny jó képességű csapatának számít, így a fölényes győzelem Fehér Lászlót, a zalaiak edzőjét is meglepte. Elmondta, hogy jóval szorosabb mérkőzésre számított, de cseppet sem bánja, hogy játékosai egy ilyen magabiztos győzelemmel lepték meg. A zalai csapat továbbra is pontveszteség nélkül, valamennyi találkozóját hozva tapad legnagyobb riválisára, a Szegedre.

Ifjúsági: Ferencvárosi TC – ZTK FMVas 1:3 (1049:1096). Egyénileg: Boros 570, Oswald 526.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!