Nagykanizsai Futsal Club

2020.12.02. 20:16

Maradona emlékére nem lesz tízesük

Gyakorlatilag az egész (sport)világot megrázta a világbajnok, egyben a földkerekség egyik legjobb labdarúgójának tartott argentin Diego Armando Maradona halála. Az argentin támadó hatvan­éves volt.

Kühne László

A sajtót, illetve a közösségi médiát elárasztotta, s máig nagy hullámokat vet a dél-amerikai sztár távozása feletti gyász, ráadásul Kanizsán még jótékony kezdeményezés is született.

A Nagykanizsai Futsal Club tulajdonosának, Horváth Tamásnak a döntése alapján Diego Maradona tiszteletére például a csapatnál többé nem hordja senki a 10-es mezt az NFC keretein belül.

Mi több, a meglévő tízes mezüket a megye legkiválóbb labdarúgóival kívánják aláírattatni és a szerelést a későbbiekben pedig jótékonysági célra ajánlják fel. A befolyt összeggel egy kisgyermek gyógyulását, életminőségének javítását kívánják támogatni.

– Máig a történtek hatása alatt vagyok, hogy egy olyan labdarúgó-világnagysággal, mint amilyen Maradona volt, lettünk kevesebbek – osztotta meg velünk érzéseit Horváth Tamás. – Hogy a mai fiatalok is átérezzék, mit jelent számunkra, a kicsit idősebb generáció képviselőinek ­Diego, úgy tudnám érzékeltetni, hogy eltávozott közülünk a mi korunk Messije.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában