Heinrich Róbert reméli, hogy a siker pozitív változást hoz

2020.12.14. 20:00

Magyar edzőt keresnek a ZTE KK csapatának

Mindenképpen magyar edzőt szeretne a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának vezetése a megüresedett kispadra, a távozott Ante Nazor helyére. A csapat hosszú idő után győzött, hiszen Kaposváron hosszabbítás után ismét győzelemre vezette az együttest az ideiglenesen kinevezett Heinrich Róbert.

Kerkai Attila

Heinrich Róbert ad tanácsot időkérés közben. Kaposváron jól működött minden…

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Úgy tűnik, két „specialitása” biztosan van a Zalakerámia-ZTE KK együttesének… Az egyik, ha Heinrich Róbert edzőváltás után „beugrik”, akkor győz a csapat, hiszen az előző szezonban, amikor Bencze Tamás távozása után Heinrich Róbert irányított, Oroszlányban nyert a csapat, és szombaton, Kaposváron is ez történt. A másik – maradjunk ennél a szónál – specialitás már csak erre a szezonra vonatkozik, hiszen eddig két győzelmet szerzett a ZTE KK, s mindkettőt hosszabbítás után harcolta ki.

Heinrich Róbert ad tanácsot időkérés közben. Kaposváron jól működött minden…
Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kaposváron 76-69-re nyertek a zalaiak, és ez a siker nagyon kellett. És kellett volna a házigazdának is, ami neki nem jött össze, a találkozó után pedig lemondott vezetőedzőjük, Fekete Ádám. Maga a mérkőzés nem volt éppenséggel magas színvonalú, viszont izgalmas lett. A ZTE KK-nál a múlt héten kezdeményezték Ante Nazor vezetőedző szerződésének közös megegyezéssel való felbontását, ami időközben megtörtént. Öt vereség után nyert ismét a ZTE KK, de nézzük, Heinrich Róbert miben látta a siker titkát.

– Változtattunk egy-két dolgon, de ne gondoljon senki nagy dolgokra, ami nem is lett volna célszerű – mondta az ideiglenesen megbízott vezetőedző. – A cserék rendszerében módosítottunk, azt gondolom, hogy sikerrel. A színvonalon érződött mindkét oldalon a túlzott akarás és bizonyítási vágy. Ez tényleg egy olyan mérkőzés volt, melyen mindkét fél az életéért küzdött. Én azt mondom, le a kalappal a fiúk előtt, hiszen ebben a helyzetben a legtöbbet hozták ki magukból. Dolgozunk tovább, szombaton a PVSK érkezik hozzánk. Remélem, a csapatot a kaposvári siker kimozdítja végre a korábbi fásultságából.

Arra a kérdésre, hogy Heinrich Róbert vállalná-e a vezetőedzői teendőket, ha erre felkérné a klub vezetése, így felelt:

– Elgondolkodnék rajta, de biztosan lennének kéréseim is…

A ZTE KK vezetése közben keresi a megoldást, amit Stárics Kornél ügyvezető is megerősített kérdésünkre. Természetesen azt is feltettük neki, hogy Heinrich Róbert „véglegesítése” is lehet-e az egyik opció…

– Még semmi nem dőlt el, keressük a klub és a csapat számára a legjobb megoldást – válaszolta Stárics Kornél.

– Azt gondolom, hogy Heinrich Róbert a szombati mérkőzésen nagyon jól helytállt, remekül meccselt. Elsősorban magyar edzőt szeretnénk a kispadra, kapkodni nem akarunk. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy mielőbb bejelentsük a csapat új vezetőedzőjét.

A ZTE KK tehát legközelebb szombaton hazai pályán szerepel, amikor a PVSK lesz a vendége.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/ismet-mukodott-a-heinrich-magia-a-zte-kk-hosszabbitasos-gyozelme-kaposvaron-4757602/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/zte-kk-ante-nazort-felmentettek-uj-edzot-keresnek-4753705/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában