őt is Dél-Zalába sodorta az élet

2020.12.17. 19:52

Lantos Mihály unokája, Ködmön Kinga elhozta Kiskanizsára az Aranycsapat emlékeit

Együtt láthatta kiskanizsai otthonában a lelkes gyűjtő Horváth Ferenc az 1952-es helsinki olimpia labdarúgó-aranyérmét, valamint az 1953-as angol–magyar, az évszázad mérkőzésén pályára lépő Aranycsapat tagjainak át­adott emlékeket.

Kühne László

Ködmön Kinga és Horváth Ferenc utóbbi „minimúzeumában”, kezükben Lantos Mihály relikviáival

Fotó: a szerző

S hogy ebben mi, pontosan ki az összekötő? A Szepetnek SE női focicsapatában játszik Ködmön Kinga, aki a korábbi legendás válogatott védőnek, Lantos Mihálynak az unokája. A Lantos nevet aligha kell bárkinek bemutatni. Ahogy már említettük, 1952-ben ő is olimpiai bajnok lett, a londoni 6:3-as győzelem alkalmával a Wembley gyepén futballozhatott, no és az 1954-es vb-ezüst­érmes Sebes Gusztáv-­féle legendás nemzeti tizenegy futballistája volt.

Ködmön Kinga és Horváth Ferenc utóbbi „minimúzeumában”, kezükben Lantos Mihály relikviáival
Fotó: a szerző

– Azt hiszem, a futball iránt rajongóknak már az is nagy élmény, ha mondjuk egy olimpiai bajnok futballistának járó aranyérmet megérinthet – mondta Horváth Ferenc, vagy ahogy másképp ismerik, „Mákos” Feri. – S hogy emellett milyen az élet… Korábban Ködmön Kinga nagyapja, Lantos Mihály dolgozott edzőként Nagykanizsán, sőt, még a kiskanizsai Móricz Kupán is ott lehetett díjátadóként. Több évtized múltán pedig Kingát is Dél-Zalába sodorta az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában