Vasi lőtéren zalai aranyeső

2020.12.21. 18:51

A ZTE SKK tagjai kimagaslóan szerepeltek a légfegyveres ob-n

A közelmúltban Szombathelyen rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége az idei 10 méteres (légfegyveres) nemzeti versenyszámok országos bajnokságát. A zalai színek képviseletében a ZTE SKK szerepelt nagyon eredményesen, és a BEFAG Keszthelyi LK is újabb arannyal gazdagodott. 

Kerkai Attila

A ZTE SKK érmes versenyzői. Az első sor jobb szélén Varga Krisztina, aki három egyéni elsőséget is begyűjtött. A képről hiányzik Balogh Zoltán és Varga Gábor Fotó: ZTE SKK

A Haladás Sportkomplexumban lezajlott erőpróbán a légfegyveres számok csaknem mindegyikében volt zalai induló, és a ZTE Sportlövész Klub és Kulturális Egyesület nem kevesebb, mint nyolc aranyérmet szerzett, e mellé jutott még egy bronz is, valamint három országos csúcs.

Kezdjük a felnőttekkel. A légpisztolyos számban a férfiaknál nem sikerült a zalaiaknak a legjobbak közé kerülni, nem úgy a csapatversenyben, hiszen a ZTE SKK (Hévézi Sándor, Varga Zoltán, Havasi Ferenc) 529 körrel az 5. helyen végzett. A légpuskásoknál már jobban ment egyéniben: Havasi Ferenc 184 körrel bajnoki címet szerzett. A ZTE SKK légpuskás csapata szintén aranyérmet szerzett, Havasi Ferenc, Varga Gábor, Balogh Zoltán összeállításban, 503 körrel. A klub hölgy tagjai sem akartak elmaradni a fiúk mögött, akik újabb két aranyat szereztek. A női légpuskában Varga Krisztina 172 körrel bajnoki címet nyert, Horváth Orsolya (163 kör) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Remi Jázmin (150 kör) hatodikként zárt. Ezekkel a helyezési számokkal pedig nem is volt vitás, hogy a ZTE SKK a női csapatversenyt 485 körös eredménnyel megnyeri.

A ZTE SKK érmes versenyzői. Az első sor jobb szélén Varga Krisztina, aki három egyéni elsőséget is begyűjtött. A képről hiányzik Balogh Zoltán és Varga Gábor Fotó: ZTE SKK

Folytassuk az utánpótlással. A ZTE SKK részéről a Varga Barnabás–Varga Krisztina testvérpáros kimagaslóan szerepelt. Az ifjúsági leányoknál a légpuska számban a felnőtteknél is győztes Varga Krisztina 174 körrel (országos csúcs) szerezte meg az elsőséget, a fiúknál ugyanebben a számban Varga Barnabás győzött 170 körrel (ez is országos csúcs). Süle Nimród (133 kör) negyedik, Paksa levente (127) 7. lett. A ZTE SKK fiú légpuskás csapata (Varga, Paksa, Süle) 430 körrel, ugyancsak országos csúccsal aranyérmes lett.

A junior fiúk légpuskás számát szintén Varga Barnabás nyerte 157 körrel.

Kálóczi Regina tovább gyarapította idei éremkollekcióját Fotó: Befag Keszthelyi LK

Az idén kimagaslóan teljesítő Kálóczi Regina (BEFAG Keszthelyi LK) sem akart hazatérni a legfényesebb érem nélkül Szombathelyről. Az ifjúsági leányok légpisztolyos versenyében a Balaton-partiak tehetsége 179 körrel újabb elsőséget szerzett, ugyanitt Lenner Vanda (BEFAG LK) 168 körrel a 8. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában