Koronavírus Zalában

2020.12.28. 20:49

A koronavírus szövődményében elhunyt Horváth Gyula, zalai sakkmester

Szomorú hírt kaptunk Horváth Tamástól, a Z. Csuti-Hydrocomp SK szakmai vezetőjétől. Hatvankilenc éves korában, a koronavírus szövődményében elhunyt Horváth Gyula, a klub nemzetközi mestere és edzője.

ZH

Horváth Gyula

Fotó: ZH

Horváth Gyula örökös tagja volt a ZTE, majd az átalakulás után a Zalaegerszegi Csuti Antal Sakk Klubnak, melynek színeiben magyar bajnoki címeket szerzett és több generációt oktatott a sakkozásra. A csapattárstól és baráttól Horváth Tamás az alábbi pár sorral búcsúzik.

Horváth Gyula
Fotó: ZH

„Gyula a kecskeméti főiskolai évek után rövid dunaújvárosi kitérővel került Zalaegerszegre 1979-ben, az akkor még ZTE színeiben szereplő NB I-es csapathoz. A megbízhatóság szobrát róla lehetett volna megmintázni. A 41 év során csupán egy-két alkalommal hiányzott a csapatbajnoki mérkőzésekről. A versenyzés mellett párhuzamosan edzőként is magas színvonalú munkát végzett. Tanítványai közül Horváth Ádám U20-as Európa-bajnoki aranyat és nemzetközi nagymesteri minősítést szerzett. Rendkívül széles körű ismereteinek köszönhetően a keze alatt megfordult több száz fiatal a sakkon kívül humán és természettudományi ismeretekkel is gazdagabb lett.

A halállal nincs vége az életnek, mert a szív tovább dobog. A lélek sosem hal meg.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában