NB III.: teljes zalai siker

2020.11.22. 21:00

A ZTE FC II. korán döntött, a Nagykanizsa a legvégén

Egy inkább nagy küzdelmet hozó zárt kapus mérkőzésen a bajnokság „odavágós” szakaszát győzelemmel zárta le az FC Nagykanizsa NB III-as együttese a Tatabányai SC ellen. Ugyancsak győzelmet ünnepelhetett a ZTE FC II. együttese, amely hazai pályán a Puskás FC II.-t győzte le.

Kühne László, Bedő István

Péntek Adrián lábát már elhagyta a labda, és ezzel a büntetővel a Nagykanizsa megnyerte a mérkőzést

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa –Tatabányai SC 2-1 (0-1)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Szalai L.

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Papp Sz., Major, Nagy B. (Bagó B.) – Kretz – Ekker, Szegleti, Béli M. (Vass Gy.), Szabó P. (Török) – Kovács Gy. (Péntek). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Kovács Gy. (56.), Péntek (90+3. – 11-esből), illetve Szabó R. (44.)

Péntek Adrián lábát már elhagyta a labda, és ezzel a büntetővel a Nagykanizsa megnyerte a mérkőzést Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A vendégek sem kezdtek megilletődötten a kanizsaiak ellen, akik szintén önbizalommal telve várhatták a mérkőzést, hiszen a Sopron elleni győzelem után a III. Kerülettel szemben könyvelhettek el bravúros döntetlent. Az iramra nem lehetett panasz, a hazaiak ugyanakkor nem kimondottan találták a fogást a vendégeken. A félidő hajrájában a Tatabánya megszerezte a vezetést egy bal oldali középre adást követően. A második félidőben a hazaiak egyértelműen azzal a szándékkal futottak ki a játéktérre, hogy megfordítják az állást, és az egyenlítés sikerült is az 56. percben. Szegleti Gergely vette el a könnyelműsködő tatabányai kapustól a labdát, jobbról középre gurított, ahol érkezett Kovács György. Az ellenfél is próbálkozott, viszont a kanizsaiak néhány hónapja már tudják: feladniuk sosem szabad… Eljött hát a meccs 93. perce, amikor Szegleti ellen a büntetőterületen belül szabálytalankodtak, és a tizenegyest, ki más, mint Péntek Adrián gólra is váltotta.

Koller Zoltán: „Már tudjuk, hogy tudunk stabil és jó játékot hozni, bármilyen helyzetben is vagyunk. A Tatabánya elleni találkozón kissé fáradtak, fásultak voltunk, ez tény. A mérkőzés után a srácoknak ugyanakkor elmondtam, azért alkotnak jó csapatot, mert így, a relatíve gyengébb játékkal is képesek a három pontot megszerezni, mindezt egy szervezett ellenféllel szemben. Újra csak gratulálni tudok nekik.”

ZTE FC II. – Puskás Akadémia II. 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Holczbauer.

ZTE II.: Köcse – Földvári, Sebestyén, Szépe, Simó – Kovács B. (Hegedüs,), Kun (Molnár) – Szánthó, Tajti, Papp L. (Kiss) – Dragóner. Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Dragóner (17.), Papp L. (24.)

Kiállítva: Fodor (Puskás Akadémia, 9.).

A ZTE FC első csapatának elmaradt a hétvégi mérkőzése, így többen visszajátszottak az egerszegiek tartalékcsapatában (Szánthó, Tajti, Kun, Kovács B., Szépe, Dragóner). Az ellenfélnél egy rutinos játékos szerepelt Magasföldi József személyében, aki egykor a ZTE-ben is játszott.

Lendületesen kezdte a találkozót a zalai csapat, ellenfele pedig gyorsan emberhátrányba került. A vendégek még inkább hátrébb vonták a védekezésüket, de a házigazdákat mindez nem „zavarta”, mert gyorsan megszerezték az előnyt. A folytatásban is a ZTE uralta a játékot, a Puskás csak elvétve jutott el a zalai kapuig. Miközben a ZTE gyorsan megduplázta előnyét. A második félidőben taktikusan, sokat passzolva tartotta előnyét a hazai csapat, a vendégek alig veszélyeztették a zalaiak kapuját. A ZTE irányított, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

A két tartalékcsapat találkozóján gyorsan emberhátrányba került a Puskás, innentől kezdve esélye sem volt a pontszerzésre.

Bozsik József: „Gratulálok a fiúknak. Markáns, jó játékkal arattunk teljesen megérdemelt győzelmet, egy jó képességű ellenfél felett.”

További eredmények: Ménfőcsanak–Sopron 0-6, Érd–BKV Előre 1-1, Lipót Pékség–Pápa 0-0, Bicske–III. ker. TVE 0-1, Mosonmagyaróvár–VLS Veszprém 2-1, Komárom–Balatonfüred 0-6, Gárdony–THSE-Szabadkikötő 3-3. A MOL Fehérvár FC II–Nagyatád mérkőzés elmaradt, a találkozó 3 pontját 3-0-s gólkülönbséggel a hazaiak kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában