Extraliga

2020.10.06. 20:01

Ötödik helyezés az újonctól – ősszel

Két győzelemmel és egy szoros vereséggel zárta az őszi idényt a Kanizsa Sörgyár SE csapata a női asztalitenisz Extraligában. Orosházán rendezték a tornarendszerben lebonyolított bajnokság 5., 6. és 7. fordulóját.

Benedek Bálint

A kanizsaiak újonc asztaliteniszcsapata méltán elégedett lehet az őszi Extraliga-szerepléssel. Balról: Arina Singeorzan, Radmila Tominjak, Turner Andrea, Mátrai Alexandra és Végh Zsuzsanna

Fotó: ZH

Kanizsa Sörgyár SE–Szekszárdi AC 2:6

Győztek: Singeorzan 1, Tominjak 1.

A Tominjak–Végh páros kikapott, de a folytatás remekül alakult. Singeorzan könnyedén legyőzte a Szekszárd második számú szerb légiósát, Vejnovicot és a fiatal Tominjak pedig nagy csatában a magyar válogatott Harasztovichot. Végh kikapott az első számú szerbtől, így a páros és az első kör után döntetlenre állt a meccs. A folytatás már nem alakult ilyen jól, a kanizsaiak a szerbek ellen elvéreztek. Különösen Tominjak veresége fájó, hisz döntő szettben, több meccslabdáról veszített.

Női AC Nyíregyháza–Kanizsa Sörgyár SE 2:6

Győztek: Singeorzan 3, Tominjak 1, Mátrai 1, Végh-Tominjak.

A kanizsaiak magabiztosan nyerték a páros csatát. Singe­orzan mind a három meccsét megnyerte, mégpedig határozottan. Tominjak és Mátrai is nyerték a „kötelező” meccsüket.

Kiskunmajsai AC–Kanizsa Sörgyár SE 1:6

Győztek: Tominjak 2, Singeorzan 2, Mátrai 1, Végh-Tominjak.

A kiskunmajsaiak ellen ismét jól indítottak a sörgyáriak, a párost követően Singeorzan és Tominjak is biztosan nyert. A védő stílusú Turner volt a kanizsaiak harmadik játékosa, és nagy csatában 3:2-re kikapott Tanácstól. Innentől már csak kanizsai győzelmek születtek: Singeorzan, Tominjak és a becserélt Mátrai is nyertek.

Jakabfi Imre csapatvezető a következőképpen értékelt:

– Az együttesünkből mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, igazi csapatmunka volt. Az előző fővárosi forduló­ban szerzett egy, valamint a mostani két győzelemmel az ötödik helyen zárta az őszi idényt a kanizsai újonc. Orosházán fantasztikusan játszott Singeorzan, hét meccséből csak egyet veszített el. A még csak 16 éves Tominjak is jól játszott, hat meccséből négyet hozott. Végh párosban remekelt, három párosunkból kettőt „behúztak” Tominjakkal. Mátrai kezd újra a régi formájában játszani.

A tavaszi fordulók időpontja egyelőre még nem ismert.

A kanizsaiak újonc asztaliteniszcsapata méltán elégedett lehet az őszi Extraliga-szerepléssel. Balról: Arina Singeorzan, Radmila Tominjak, Turner Andrea, Mátrai Alexandra és Végh Zsuzsanna
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában