viadal

2020.10.14. 19:44

Helytállt a Kanizsa Sörgyár II. az asztalitenisz NB I.-ben

Egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi szezont a Kanizsa Sörgyár II. csapata a női asztalitenisz NB I. Északnyugati csoportjában. A pontvadászat első felét tornarendszerben bonyolították le Tatán.

Benedek Bálint

A kanizsai csapat: Németh Letícia, Turner Andrea, Mátrai Alexandra, Orbán Flóra, Újházi Csilla

Fotó: Kanizsa Sörgyár SE

A viadalon a sörgyáriak a Szombathelyi AK, a Tatai AC, az Ajkai ASE és a Club Aréna Győr-BMDSE gárdájával kerültek egy csoportba. Tavaly a kanizsaiak pontveszteség nélkül, minden meccsüket megnyerve végeztek a csoport első helyén. Annak az együttesnek a legjobbja, Végh Zsuzsanna ezen az őszön már az Extraligában bizonyított, az élvonalbeli együttes két tagja, Mátrai Alexandra és Turner Andrea viszont szerephez jutott az NB I.-ben is. Hozzájuk csatlakozott Újházi Csilla, aki egy évvel gyermeke születése után tért vissza, illetve szerepet kaptak fiatalok, Orbán Flóra, Németh Letícia és az utolsó pillanatban lebetegedett Kovács Melani személyében. Közben több rivális is korábbi extraligás játékosokat igazolt.

A kanizsai csapat: Németh Letícia, Turner Andrea, Mátrai Alexandra, Orbán Flóra, Újházi Csilla
Fotó: Kanizsa Sörgyár SE

A sörgyáriak eredményei:

Szombathelyi AK–Kanizsa Sörgyár SE II. 5:5

A zalai győztesek: Turner 3, Mátrai 2.

Tatai AC–KSSE II. 5:5

Gy.: Mátrai 3, Újházi, Orbán.

Ajkai Asztalitenisz SE–KSSE II. 4:6

Gy.: Turner 2, Mátrai 2, Újházi 1 és a Mátrai-Turner páros.

Club Aréna Győr BMDSE–KSSE 8:2

Gy.: Turner 2.

Jakabfi Imre: „A csapat a vártnál jobban szerepel, a 3. helyen állunk, egy pontra a Szombathelytől. Tavasszal Kováccsal kiegészülve megszerezhető a második hely. A húzóemberek Turner és Mátrai voltak, a 9-ből 7-7 meccset nyerve. Újházi hosszú idő után visszatérve két meccsen is pontot, illetve pontokat érő győzelmet szerzett. Jól játszottak a fiataljaink is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában