A Csács-NSE a címvédőt kapta

2020.10.11. 20:31

A ZTE a Lipóttal csatázik a Magyar Kupában

A címvédő Budapest Honvéd lesz a  Csács-Nemesapáti SE  következő ellenfele a labdarúgó Magyar Kupában, derült ki a szombati sorsoláson. A ZTE FC ismét a Lipót Pékség SE-vel találkozik, az FC Nagykanizsa a DEAC-cal, a Zalaszentgrót a Tiszafüred csapatával csap majd össze. 

Kerkai Attila

Tomas Tujvel, a Honvéd kapusa húzza le a labdát a ZTE FC elleni találkozón. A kapusnak Djordje Kamber „bíztosít”, a fővárosiak pedig hamarosan visszatérnek Zalába…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A 12 élvonalbeli csapat kiemeltként nem kerülhetett össze, közülük még az újonc MTK Budapest kapott megyei bajnokságban szereplő riválist, méghozzá a Bátaszéket. A legjobb 64 között is egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. A Csács-Nemesapáti csapata a legutóbbi kiírás győztesével találkozik, így a zalaiak azon „kívánsága”, hogy egy neves csapatot kapjanak, teljesült.

Azonban már biztosan nem Lepár Attilával a kispadon fogadják majd a Honvédot, ugyanis a szakvezető a héten lemondott. A csapatot már a mostani hét végi bajnokira is az eddigi elnökhelyettes, Lukács Péter készítette fel, aki szakmai vezetőként ül a kispadon.

Tomas Tujvel, a Honvéd kapusa húzza le a labdát a ZTE FC elleni találkozón. A kapusnak Djordje Kamber „bíztosít”, a fővárosiak pedig hamarosan visszatérnek Zalába… Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Örülök neki, hogy egy ilyen patinás csapat, ráadásul a címvédő lesz az ellenfelünk a kupában – mondta Lukács Péter, amikor a sorsolással kapcsolatban kerestük. – Erős csapat, ezt láttuk nemrég, amikor a ZTE FC vendége volt. Már most nagy az érdeklődés, Nemesapátiban még nem járt ilyen neves klub vendégként.

A ZTE FC ismét a Lipót Pékség SE-vel mérkőzhet meg. A lipótiak az NB III.-ban éppen a hét végén vendégeskedtek a zalai megyeszékhelyen, és elvitték a három pontot, igaz, a ZTE FC II. csapával szemben. A legutóbbi kiírásban a nyolcaddöntőben találkozott a két együttes, az akkori párharc attól volt izgalmas, hogy a Lipót SE az első találkozón 3-1-re győzött, aztán az egerszegi visszavágón már nem volt kérdés a továbbjutás, hiszen a kék-fehérek 5-1-re nyertek. A mostani lebonyolításban viszont egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a találkozót Lipóton rendezik.

A Nagykanizsa NB II-es, a Zalaszentgrót NB III-as ellenfelet kapott

A másik két érdekelt zalai együttes közül az FC Nagykanizsa az NB II-es újonccal, a DEAC-cal mérkőzhet meg Nagykanizsán. A debreceniek egyetemi csapata tulajdonképpen a DVSC fiókcsapatának is tekinthető, sok benne a fiatal, de több, a Lokiban éveken át futballozó rutinos labdarúgó is. A Zalaszentgrót együttese mellé az NB III. keleti csoportban élcsapatnak számító Tiszafüred VSE csapatát sorsolták ki. A papírforma szerint a tiszafürediek számítanak esélyesebbnek, ám a mérkőzést Zalaszentgróton rendezik, így a hazai pálya előnyében bízhatnak a grótiak.

A találkozókat október 27. és 29. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában