Ezüst és bronz az ob-ről

2020.09.08. 20:03

Végre birkózhattak – a Zalaegerszegi BSE jó szereplése

A birkózósportág is kizökkent a megszokott életéből tavasszal, amikor a koronavírus-járvány miatt minden versenyt töröltek. Gyakorlatilag fél év szünet után rendeztek újra versenyt Magyarországon, egészen pontosan Gyálon, ahol korosztályos magyar bajnokságot rendeztek.

Kerkai Attila

A ZBSE két érmes birkózója, balra Farkas Benjámin, jobbra Barki Bence. Mögöttük edzőjük, Gerencsér Zoltán Fotó: a szerző

A kadet korosztály (15–17 évesek) magyar bajnokságán 208 indulót regisztráltak, és egy napon rendezték meg a kötött-, illetve a szabadfogást, és még a női országos bajnokságot is. A járvány miatt változtak a rendszabályok, így kísérők, nézők nélkül zajlottak a küzdelmek.

A ZBSE két érmes birkózója, balra Farkas Benjámin, jobbra Barki Bence. Mögöttük edzőjük, Gerencsér Zoltán Fotó: a szerző

A Zalaegerszegi Birkózó SE csak a kötöttfogású szak­ágban indított két versenyzőt, akik mindketten éremmel térhettek haza. A 92 kg-os súlycsoportban Farkas Benjámin két mérkőzését megnyerte technikai tussal, jó formában jutott a fináléba, ahol viszont a serdülő korosztály Európa-­bajnoka, Varsányi László (Honvéd) várt rá. Eleve nehéz feladatnak tűnt az aranycsata, végül a fővárosi fiú győzött, Farkas Benjáminnak pedig az ezüstérmet akasztották a nyakába. A 110 kg-os súlycsoportban Barki Bence élete első magyar bajnoki érmét megszerezve a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A két fiatal egerszegi birkózót Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland edzők készítették fel az országos bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában