Jó erőfelmérő volt

2020.09.15. 20:00

MTK-s döntő zárta le a ZTE TK kiemelt versenyét

Három napon át zajlott és erre a hétre is áthúzódott a megyeszékhelyen a ZTE-WHC Kupa korosztályos teniszverseny. A viadal az F14-es kategóriában kiemelt kategóriájú volt, és itt végül fővárosi győztest avattak.

Kerkai Attila

Moritz Münster vesztett állásból fordított és megnyerte a tornát Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A koronavírus-járvány miatt idén a ZTE Tenisz Klub is kevesebb versenyt rendezhetett, ám a ZTE-WHC Kupa már nem maradt el. Az F14-es kiemelt kategória annyit tesz, hogy az országos bajnokság után a második legerősebb mezőnyt hozta össze. Zalaegerszegen a 32-es táblán gyakorlatilag csak ranglistás versenyzők szerepeltek.

A házigazda ZTE TK szándéka pedig nemcsak az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az országos mezőnynek, hanem gondolt saját teniszezőire is.

– Utánpótlásnevelő-programunk beindult, és Kulcsár Kristóf személyében már van magyar bajnokunk, aki a 12 évesek között szerzett aranyérmet párosban nemrég – hallottuk Bakos György edzőtől. – Ő a következő idényben már a 14 évesek között versenyez, ezért szerettük volna, ha belekóstol már az idén az idősebbek versengésébe.

Moritz Münster vesztett állásból fordított és megnyerte a tornát Fotó: Katona Tibor

Ebben az életszakaszban a 2 év korkülönbség még nagyon sok, ráadásul a hazai reménység mindjárt az első körben kifogott egy kiemelt versenyzőt és kiesett. Bakos György szerint ez benne volt a pakliban, és tanítványa színvonalas csatában maradt alul.

A döntőt két MTK-s versenyző vívta egymással. Maxim Grossmann játszmaelőnyben volt, majd a második szettben 5:3-as vezetésénél közel járt a tornasikerhez, de Moritz Münster hárított, megnyerte ezt a játszmát, végül pedig a meccset is, 2:6, 7:5, 6:0-ra. A párosok viadalát – nem meglepő módon – ugyancsak ők ketten nyerték…

A kiemelt viadal mellett a lány 12 (L12) és a fiú 16 (F16) éveseknek is rendeztek versenyt. Az L12-ben a ZTE TK párosa, Németh Nóra és Koós Katinka harmadik lett, utóbbi versenyző pedig egyéniben negyedikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában