felkészülési mérkőzés

2020.09.01. 21:35

Jó hajrával nyert Zalaegerszegen a Pécs

A Pécs ellen kedd este az első félidőben jól játszott a ZTE KK, a másodikban viszont a vendégek voltak jobbak, és ezzel győztek. Glenn Montae már pályára lépett a zalai csapatban, a nemrég érkezett irányító, Griffin első koronavírus-tesztje pedig negatív lett.

Jóna István

Glenn Montae (fehérben) első meccsét játszotta Egerszegen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta kedden a Zalakerámia ZTE KK, az ellenfél a PVSK csapata volt. Ante Nazor zalai vezetőedző nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Ante Delasra, valamint Antóni Csanádra, aki iskolai elfoglaltsága miatt nem lehetett a társakkal. A vendégeknél minden légiós pályára lépett.

Zalakerámia ZTE KK–Pécsi VSK-Veolia 72-80

(20-16, 24-21, 9-19, 19-24)

Zalaegerszeg, Sport- és Rendezvénycsarnok, zárt kapuk mögött.

ZTE: Simon 6/3, Plézer 10/6, Bonifert 7, Völgyi 4, Szabó 6/6. Csere: Vuko 23/3, Simó 2, Montae 8, Polster 6/6. Vezetőedző: Ante Nazor.

PVSK: Bíró, Ruják 11/3, Lewis 7/3, Budimir 7/3, Meleg 16/6. Csere: Hőgye 1, Funderburk 22/3, Krivacevic, Dragasevic 6, Brkic 10. Vezetőedző: Dragan Aleksic.

Glenn Montae (fehérben) első meccsét játszotta Egerszegen
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A mérkőzést színmagyar ötössel kezdte a ZTE, a vendégeknél két légiós volt a pályán. Lendületesen és jó távoli dobásokkal indítottak a hazaiak, és a védekezésük is jól működött. A második negyed is hasonlóan alakult (44-37). A nagyszünet után a négy külföldivel és Rujákkal felálló PVSK szorított a védekezésén, és a játékrész hajrájában fordított. A ZTE védekezésben és támadásban is visszaesett.

A záró negyedben is pontosabban játszottak a vendégek, és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A meccs legjobbjának Tonko Vuko bizonyult, aki 26 perc alatt pontjai mellett, 8 lepattanót szerzett és volt 7 kiharcolt faultja is.

Ante Nazor: „Nagyon hasznos mérkőzés volt. Az első fél­időben megmutatta a csapat, hogyan kellene mindig játszania. Ekkor kintről és bentről is jól passzoltunk, járt a labda, volt ritmusunk. Fordulás után rosszul védekeztük, és hagytuk ritmusba kerülni a Pécset. Mindez a támadásokra is rányomta a bélyegét. A második feléből sokat kell tanulnunk, javítani kell a hibákat. Remélem, hogy hamarosan teljes csapattal állhatunk már ki.”

Jó hír, hogy az amerikai hátvéd, Tyre Griffin első Covid–19-tesztje negatív lett. Pénteken várható az újabb eredmény, és ha az is hasonló eredményt hoz, edzésbe állhat a játékos. Illetve elképzelhető, hogy szombaton, a címvédő Falco KC ellen idegenben már pályára is léphet az újabb előkészületi mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában