Elköszöntek Tyreek Durentől

2020.08.28. 09:57

Máris légióst cserélt a ZTE KK

Meg sem érkezett, de máris elköszöntek a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapatánál az amerikai Tyreek Durentől...

Kerkai Attila

Tyreek Durent

Fotó: ZTE KK

Már írtunk róla, hogy utazási nehézségei adódtak, most pedig a klub azt közölte: a beutazási szabályok előírják, hogy legalább 3 hónapig érvényes útlevele legyen egy személynek, ami nem állt rendelkezésre Durennek, s a klub közleménye szerint az Egyesült Államokban jelenleg hosszú időbe telik az útlevél hosszabbítási procedúra.

Tyreek Duren
Fotó: ZTE KK

A dolog mindenesetre furcsa, hiszen egy váratlan utazásnál valóban gondot jelenthet hasonló eset, ám a játékos valószínűleg tudhatta, hogy Európába készül. Vagy egyszerűen csak elfeledkezett az útlevele érvényességi idejéről...

A ZTE KK így szerződést bontott Durennel, és meg is találta az utódot. Méghozzá a szintén amerikai Tyre Griffin személyében. A 24 esztendős, 178 cm magas irányító Szerbiában, a KK Mladost Z Admiral Zenum együttesében kezdte meg európai karrierjét, de a vírushelyzet miatt csak rövid ideig tarthatott bemutatkozó szezonja. A ZTE KK azt írta honlapján, azon dolgoznak, hogy Tyre Griffin a jövő hét elején megérkezzen Magyarországra és végre teljes a teljes kerettel folytassák már a felkészülést.

Az amerikai center, Glenn Montae csütörtökön megérkezett Magyarországra. A 23 esztendős, 203 cm magas center a Liszt Ferenc repülőtéren átesett a koronavírus-teszten, aminek az eredményére várnak, hiszen csak negatív teszt esetén állhat majd munkába a játékos.

A Zalakerámia-ZTE KK a héten már játszott egy zárt kapus mérkőzést, szombaton pedig újabb következik. Ante Nazor együttese a Szolnok ellen lép pályára Egerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában