16. Mozdulj, Balaton!

2020.08.30. 20:25

Hatodszor nyert Ábrahámhegy

A nyarat átfogó 16. Mozdulj, Balaton! programsorozat zárórendezvényére került sor szombaton a falu Lido strandján. Az összesítés szerint a tó menti települések közül Keszthely a harmadik legsportosabb.

Góth Imre

Pályán a balatongyöröki Vass Judit, Hansmann Máté strandröplabdapáros

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Góth Imre

A három Balaton-parti megye, Somogy, Veszprém és Zala csapatainak csatájába idén 21 település 39 strandja kapcsolódott be, tíznél több sportágban és közel 29 ezer résztvevővel. Körükben a kispályás foci, a strandröplabda, a strandkézilabda, a tollaslabda, a lábtenisz, a petanque, valamint a vízben űzhető sportágak voltak a legnépszerűbbek.

Pályán a balatongyöröki Vass Judit, Hansmann Máté strandröplabdapáros
Fotó: Góth Imre

A szombati találkozó megnyitóján a részt vevő több mint 30 csapatot Pali Róbert helyi polgármester, Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és Bartsch János, a sorozat fő szervezője köszöntötte.

A résztvevők három sportágban (streetball, kispályás foci, strandröplabda) vetélkedtek Vonyarcvashegyen, a legsportosabb település címet pedig végül, immár hatodik alkalommal Ábrahámhegy érdemelte ki, Balatonfüred és Keszthely előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában