Bajnokok találkoztak

2020.08.18. 17:34

A keszthelyi futball aranykora elevenedett meg Balatongyörökön

Pénteken 20. alkalommal zajlott le a keszthelyi labdarúgás két legendás csapatának, az 1960-as és 1980-as bajnokoknak a találkozója.

Iglódi Endre

Az idei találkozó résztvevői dr. Török Lajos birtokán Fotó: ZH

Hatvan évvel ezelőtt az NB III-ba került a Kocsis Rudolf edzette Jáger, Dézsenyi, Jelencsics, Király, Szita, Pém I., Sebők dr., Forró dr., Györei, Fábián, Dumas, Laki, Prótár, Prágai, Pálfi, Horváth dr., Sárközi, Jenei, Tapolczai összetételű gárda. Ennek tagjai közül a kapus Jáger István, a gólkirály Fábián János (ő 1948-tól volt a Haladás játékosa), valamint Szita István és a 87 éves (játékos pályafutása után labdarúgó- és kézilabdaedzőként, testnevelőként is dolgozó) Pém Árpád is ott volt a találkozón.

Negyven éve pedig a Béres, Iglódi dr., Szécsényi, Filó, Varga, Czédula, Bagó, Nikitscher, Deli, Szabó, György dr., Ebedli, Naszádos, Kiss, Fekete, Németh I., Tóbiás, Kocsis, Deák, Takács összetételű együttes vívta ki a város történetében először az NB II-es szereplés jogát. A gárdát Gellei Imre és Varsányi Sándor edzette, és az érintettek többség jelen volt az összejövetelen.

Az idei találkozó résztvevői dr. Török Lajos birtokán Fotó: ZH

A szervező dr. Török Lajos üdvözölte vendégeit, köztük a korszak legjobb védőjátékosát, Nagy III. Jánost; a napjainkban is aktív, zseniális középpályást, Galántai Tibort, a legjobb keszthelyi támadónak számító Rácz Lászlót és a leggólerősebb Balaton-parti csatárt, Kiss Jánost.

Rácz László többszörös NB II-es gólkirály pedig ismét hálás volt, hogy találkozhattak az egykori csapattársakkal:

– Köszönet dr. Török Lajosnak, aki a szervezéssel hagyományt teremtett, és lehetőséget ad az összejövetelnek. Megemlékeztünk a néhai keszthelyi bajnokokról és természetesen szóba került a jelenkor labdarúgása is. Értünk 35 éve rajongtak és négyezren jöttek a meccsekre Keszthelyen, ennek fényében elszomorító, hogy az utódok ma a megyei III. osztályban szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában