Az évet most alapozzák

2020.07.15. 07:00

Két turnusban táboroznak az Albatrosz fiatal táncosai

Egy hét, tánctáborban töltött idő legalább annyit ér, mint év közben két-három hónapnyi edzés. Az intenzív munkával részben már a következő évet készítik elő, de új koreográfiát is tanulnak a gyerekek.

Gyuricza Ferenc

A tánctáborosok nem riadtak meg a fényképezőgéptől

Fotó: GYF

Ezekkel a szavakkal támasztotta alá a nyári tánctáborok létjogosultságát Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője és koreográfusa, amikor Szentkozmadombján szólt váltottunk. A zalaegerszegi művészeti csoport tagjai két hetet töltenek a göcseji községben, az elmúlt héten a középiskolások és az általános iskolák felső tagozatosai készültek a következő idényre – ők 46-an voltak –, ezen a héten pedig a kicsiket, azaz az óvodásokat és az alsó tagozatos általános iskolásokat fogadta a falu. A jelenlegi turnust 50 gyermek alkotja.

A tánctáborosok nem riadtak meg a fényképezőgéptől
Fotó: GYF

– A táborban töltött idő alatt rengeteget fejlődnek a táncosaink – mondta a táborvezetői feladatokat is ellátó Háriné Molnár Ágnes. – Alapozást végzünk, amibe az erőnlét, a hajlékonyság, a nyújtás, de az akrobatikus elemek elsajátítása is beletartozik. A legfőbb cél az, hogy minden táncosunk fejlődjön, miközben arra is törekszünk, hogy kikapcsolódjanak, érezzék jól magukat a gyerekek. Ezért olyan foglalkozásokat is tartunk, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a tánchoz.

Ez már az Albatrosz tizedik tábora a településen. Háriné Molnár Ágnes szerint a község nagyszerű körülményeket biztosít az említett alapozó munkához, a faluházban és környékén kiscsoportos foglalkozásokat, de akár egyéni fejlesztéseket is tudnak tartani. Ehhez az önkormányzat is igyekszik minden segítséget megadni, de ami talán még fontosabb, a szülők itt biztonságban tudhatják a gyermekeiket. A falu csendes, nyugodt, a táborozók rengeteget vannak a szabadban, idejük nagy részét jó levegőn töltik, miközben a járműforgalom minimális, azaz a közlekedésből adódó veszélyek sem fenyegetik őket.

– Valóban így van, a táborozók nagyon szeretik Szentkozmadombját, korábban át­lagosan mintegy évi háromszáz táborozót is fogadtunk – mondta Káli Lajos polgármester. – Idén azonban csak az Albatrosz két turnusának tudtunk helyet adni. A koronavírus-járvány miatt is óvatosabbak vagyunk egy kicsit, illetve zajlik a faluház felújítása, ez szintén befolyásolta a nyári programok alakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában