Nyári felkészülési mérkőzés

2020.07.25. 13:19

Három gólt lőtt Győrben a ZTE FC

Szombaton lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata, amely az ETO FC Győr vendége volt. Az egerszegiek győztes meccsel nyitottak két új szerzemény, Könyves Norbert és Bojan Sankovic is betalált.

Kerkai Attila

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

ETO FC Győr – ZTE FC 1-3 (0-2)

Győr, ETO Park, 200 néző.

ZTE FC: Demjén (Gyurján) – Szépe (Kovács B.), Lesjak (Hegedüs), Bobál D. (Sebestyén), Bedi – Kun (Gergényi), Sankovic (Dragóner), Tajti (Bedő K.), Vass P. (Zimonyi) – Könyves (Takács K.), Babati (Szökrönyös D.).

Gólszerzők: Priskin T. (66.), illetve Könyves (36.), Sankovic (44.), Dragóner (52.).

Az eső esett Győrben is, igaz jóval kisebb mennyiségben, mint mondjuk Zalában, de nyári hangulatról itt sem lehetett szó, az ETO Park pályája azért jó körülményeket adott a találkozóhoz. Az ETO FC-nek ez a mérkőzés már főpróbának számított, hiszen az NB II. új idénye jövő vasárnap indul, a ZTE FC viszont csak hétfőn kezdte meg a felkészülését. Arra a körülményre most nem térjünk ki, hogy az egerszegi vezetőedzője, Boér Gábor tavaly ilyenkor éppen a Győr kispadján ült és várta a nyitányt, a győri időszaka novemberben lezárult és ahogy korábban is elmondta, most már a ZTE felkészítése számára legfontosabb.

A ZTE FC kezdőcsapatában egy sor új játékos mutatkozott be, így Tajti Mátyás, Bojan Sankovic, Könyves Norbert, Vass Patrik és Kun Bertalan, aki szintén győri színekben játszott az elmúlt szezonban. Az gyorsan kiderült, hogy az ETO FC, bár rendelkezik rutinos játékosokkal is, valószínűleg nem lesz azon csapatok között, akik a feljutásért harcolnak majd, bár ki tudja... A Vasas és a DVSC olyannyira erősnek tűnik most a második vonalban, hogy szinte előre oda lehet nekik adni az első két helyet, mindenesetre a ZTE FC nem lesz részese annak a sorozatnak. A kék-fehérek kiharcolták az élvonalban maradást szombaton is irányítottak, de volt lehetősége a hazaiaknak is. Az első gól a szerdán igazolt Könyves Norbert nevéhez fűződött, aki a félidő hajrájában Babati lövése után vágta a léc alá a labdát, ami kipattant a hazaiak kapusáról. Aztán egy perccel a félidő vége előtt a másik új szerzemény, Bojan Sankovic csípett el egy labdát és 15 méterről lőtt a kapuba.

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld
Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld
Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

A szünetre tehát kétgólos előnyt harcolt ki magának a ZTE FC, amely a második félidőre már több cserével állt fel. Köztük volt egy próbázó is, a 18 esztendős Takács Kevin. A magyar U17-es válogatottban egy alkalommal pályára lépett a német és magyar állampolgárságú középpályás, aki eddig az 1860 München korosztályos együtteseiben szerepelt. A harmadik gól gyorsan jött, a csereként beállt Dragóner tört be a 16-oson belülre és laposan a kapuba csavart. Várható volt, hogy lesz válasz, hiszen mégis csak főpróbát tartott az ETO, amely szépített, amikor Vashkeba kapufáról levágódó labdáját Priskin helyezte a hálóba. Igen, az a Priskin Tamás. A ZTE FC együttesének összetétele fokozatosan kicserélődött, hiszen jöttek a fiatalok, a végére egyedül Bedi Bence maradt hírmondónak a kezdőből.

Boér Gábor vezetőedző győztes meccsen mutatkozott tehát be a ZTE FC kispadján, még akkor is, ha ez most még edzőmeccs volt csupán. AZ egerszegiek hétfőn öt napra Ciprusra utaznak, s ott folytatják a felkészülésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában