Nevezés után a megyeiben

2020.07.07. 19:19

16 csapatos lesz az I. osztály, a másodosztály létszáma még változhat

Lezárult a nevezés a megyei labdarúgó-bajnokságokra is, elvileg kialakult valamennyiben a létszám. A legutóbbi pontvadászat félbeszakadt, ezért hivatalosan nem voltak kiesők, ám visszalépések igen, így az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága (ZMI) is élhetett a feltöltéssel.

Kerkai Attila

A Letenye csapata (csíkosban) felkérés alapján nevezhet az I. osztályba, amivel élnek is

Fotó: Szekeres Péter

Elkészült valamennyi osztályban a beosztás annak megfelelően, hogy ki melyikbe nevezett. Ahogy múlt héten már jeleztük, a Gellénháza a III. osztályba nevez, az NB III.-ból kiesett Hévíz a megyei egyben folytatja. A megyei II. osztályból a feltöltésnek köszönhetően a Letenye együttese vállalja az indulást, így 16 csapatos lesz ez az osztály.

A Letenye csapata (csíkosban) felkérés alapján nevezhet az I. osztályba, amivel élnek is
Fotó: Szekeres Péter

Amikor az MLSZ befejezettnek nyilvánította a megyei bajnokságokat is, a határozat úgy szólt, hogy mindenki abba az osztályba jogosult nevezni a következő szezonban, amelyikben a 2019–2020. évi pontvadászatban szerepelt. Azonban voltak, akik visszaléptek, ezért az MLSZ elnöksége módosított a korábbi határozatán, így élni lehetett a feltöltéssel. A Letenye tehát felkérés után léphet fel az I. osztályba, így viszont jelenleg a megyei II. osztályt csak 13 csapat alkotja, miután a Pölöske és a Haladás-FC Keszthely visszalép a III. osztályba. A harmadosztályú elsők közül a Zalaszentgyörgy vállalja a magasabb osztályt, azonban a ZMI még szeretne felkérni csapatokat, hiszen az elkövetkező napokban a hiánypótlások zajlanak, s ezek után lesz végleges a mezőny.

– A Haladás-FC Keszthely együttesénél nem lett jogerős a végzés az egyesülésükről, így csak a Haladás nevezhetett, és csak a III. osztályba, ahol viszont egyszerre két csapattal is indul – tájékoztatott bennünket Zámodics Krisztián, a ZMI versenytitkára. – Indít egy csapatot a III. osztályban is Gyenesdiás, a megyei Magyar Kupában pedig 19 együttes vesz részt. A lebonyolítás megegyezik az előzővel, a sorsolásnál lesz erőnyerő. A megyei MK-ban egy héttel a bajnoki rajt előtt lesz az első forduló, a továbbiakat szerdán rendezzük, hiszen szeptember 10-ig meg kell lennie valamennyi fordulónak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi csapat juthat fel Zalából az országos táblára, ám valószínűleg három vagy négy. Még egy bajnokságot viszont szeretnénk indítani, méghozzá az öregfiúkét. A csapatok vezetőit az igazgatóság megkeresi, hogy lenne-e igény erre, hiszen csapatok vannak, ám szervezett bajnokság nem zajlik. Amennyiben lesz megfelelő számú érdeklődő, akkor ősztől indítunk öregfiúk-bajnokságot is.

A megyei női bajnokságba nyolc csapat nevezett, köztük a kanizsai Ziccer NLSE, amely eddig az NB II.-ben szerepelt.

I. osztály

Andráshida SC, Andráshida TE, Csács NSE, KSE Csesztreg, Kinizsi SK Gyenesdiás, Hévíz SK, Kiskanizsai Sáskák SE, Lenti TE, Letenye SE, Police-Ola LSK, Semjénháza SE, Szepetnek SE, Teskánd KSE, Zalakomár ESE, Zalalövői TK, Zalaszentgróti VFC.

II. osztály

Baki SE, Becsehely SE, Borsfa SE, Böde SE, Cserszegtomaji SK, Gelse SE, SK Gutorfölde, Murakeresztúr SE, Nagykapornak, Nova SE, Páterdombi LSC, Zalaszentgyörgy SE, Zalaszentiván SE, Zalaszentmihály SE.

III. osztály

Északi csoport: Alibánfa, Bagod, Egervár, Haladás SC, Kávás, Kemendollár, Lakhegy, Pakod, Pókaszepetk, Salomvár II, Vasboldogasszony, Zalaboldogfa, Zalacséb, Zalaháshágy.

Déli csoport: Bagola, Belezna, Eszteregnye, FC Napred, Galambok, Miklósfa, Molnári, Palin, Sand, Szerdahely FC, Újudvar, Zalakaros, Zalavár.

Északnyugati csoport: Andráshida SC II, Andráshida TE II, Becsvölgye, Botfa, Nagylengyel, Németfalu, Olajmunkás SE, Police, Salomvár, Teskánd II, Zalalövő II.

Keleti-csoport: Alsópáhok, Gyenesdiás II, Haladás SC, Hévíz, Karmacs, Kehidakustány, Óhíd, Sármellék, Sümegcsehi, Türje, Várvölgy, Vindornyaszőlős, Zalaapáti, Zalaszentlászló.

Közép-csoport: Babosdöbréte, Becsvölgye II, Bocfölde, Botfa, Csatár, Felsőrajk, Hahót, Pacsa, Pölöske, Sárhida, Söjtör, Tófej, Zalatárnok.

Nyugati csoport: Bárszentmihályfa, Csömödér, Lovászi, Mumor, Nova, Pákai VMSE, Pórszombat, Rédics, Szécsisziget, Szentgyörgyvölgy, Szilvágy, Tormafölde, Zalabaksa.

A III. osztály legutóbbi mezőnyéből nem neveztek az újabb sorozatra: Pogányszentpéter (Déli csoport), Csonkahegyhát (Északnyugati csoport), Rezi (Keleti csoport), Zalacsány (Közép-csoport).

Magyar Kupa

Andráshida SC, Andráshida TE, Csács NSE, KSE Csesztreg, Kinizsi SK Gyenesdiás, Hévíz SK, Kiskanizsai Sáskák SE, Lenti TE, Letenye SE, Novai SE, Páterdomb LSC, Police-Ola LSK, Semjénháza SE, Szepetnek SE, Teskánd KSE, Zalakomár ESE, Zalalövői TK, Zalaszentgróti VFC, Zalaszentmihály SE.

Női bajnokság

Gersekarát, Gutorfölde, Gyenesdiás, Nova, Police Ola, Szepetnek, Teskánd, Zalaapáti, Ziccer NLSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában