Sport

2020.06.24. 17:50

Egerszegi teniszérmek Pécsről

Az egészségügyi szigorítások enyhítésével ha nem is állt helyre egészen a sportélet, de ahol lehet, már szerveznek versenyeket, tornákat és ez alól a teniszezők sem kivételek. Pécsett például korosztályos viadalt rendeztek, amin a ZTE Tenisz Klub két fiatalja is részt vett.

Kerkai Attila

Kulcsár Kristóf és partnere

A rendező klub PVTC Kupa néven hirdette meg korosztályos viadalát és ez volt a második a sorban azóta, hogy tavasszal kihirdették a járványveszélyt. Fiú és leány 14 éves korosztályban a ZTE TK két sportolója is ott volt Pécsett, ám gyorsan meg kell jegyezni: Kulcsár Kristóf úgy indult a 14 évesek között, hogy egyelőre az ő saját korosztálya a 12 évesek között van. Mindenesetre a fiúk egyéni versenyében Kulcsár Kristóf remekelt, hiszen a bronzérmet szerezte meg, párosban pedig ugyanő a pasaréti Gyüre Dáviddal az oldalán megnyerte a korosztály küzdelmeit.

Kulcsár Kristóf és partnere
Pitecz Panna és partnere

A ZTE TK másik indulója a leányoknál szerepelt Ritecz Panna volt. Az egerszegiek tehetsége egyéniben szintén bronzérmet szerzett, párosban pedig bejutott a döntőbe. Ritecz és a soproni Fehér Anna itt végül kikapott, így ezüstérmet szerzett.

A zetés fiatalok edzőjétől, Bakos Györgytől megtudtuk, hogy a közeljövőben újabb versenyek következnek, és az eddig befagyasztott korosztályos ranglisták is újra „megnyílnak”. Zalaegerszeg sem marad ki a rangos viadalok sorából, ugyanis szeptember közepén WHC Kupa néven rendeznek kiemelt (F14, L12, F16) korosztályos viadalt a zalai megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában