Keszthelyi dobogósok

2020.05.21. 20:00

Elindult a koronglövők versenysorozata zalai indulókkal

Jól szerepeltek a zalai koronglövők az V. Pannonia Superior versenysorozat közelmúltban megtartott nyitófordulóján. Az egyéni teljesítmények alapján többen is érmet vehettek át, míg a csapatok versenyét a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub tagjainak sikerült dobogós helyen zárniuk.

Gyuricza Ferenc

A sport kategória dobogósai, balról Vaáry Péter, Kőfalvi László és a szilvágyi Lelkes Marcell

Fotó: ZH

Mint arról lapunkban már többször írtunk, a Noszlopi Lövész Egyesület kezdeményezésére négy éve jött létre az a dunántúli koronglövő bajnokság, amely a Pannonia Superior elnevezést kapta. A főleg zalai, vasi és Veszprém megyei csapatok évente több helyszínen találkoztak, s az ottani eredmények összesítése adta ki a bajnoki végeredményt. A Pannonia Superior azonban nemcsak csapatverseny, egyéni nevezők, illetve egyesületen kívüli koronglövők is részt vehettek az egyes fordulókon.

A sport kategória dobogósai, balról Vaáry Péter, Kőfalvi László és a szilvágyi Lelkes Marcell
Fotó: ZH

Az idei versenysorozat márciusban indult volna, s az eredeti elképzelések alapján hat fordulóból állt volna össze. A koronavírus-járvány, valamint az annak következtében életbe lépő szigorítások – mint a kijárási korlátozás – miatt az első két forduló azonban egyelőre elmaradt, az elképzelések szerint később rendezik majd meg őket. A kijárási korlátozások május eleji enyhítésének köszönhetően a harmadik fordulót – amelynek a noszlopi lőtér adott helyet – azonban már megtarthatták, méghozzá rekordszámú indulóval. A versenyt az eredetileg meghirdetett feltételek szerint, kilenc csapat, illetve több mint nyolcvan koronglövő részvételével rendezték meg. A szeniorkorú indulók mezőnyét a Pannonia Superior sorozatban alkalmazott szabályok szerint, a százalékos teljesítmények alapján három kategóriába (sport, haladó, vadász) sorolták. A versenyzőkre 75 lövés várt, a legjobb teljesítményt nyújtó Kőfalvi László ebből 72 találatot ért el, így ő lett a noszlopi verseny abszolút bajnoka. Kevéssel, mindössze négy találattal maradt el tőle a Szilvágyon élő, de a Vas megyei kemenesmagasi egyesület színeiben induló Lelkes Marcell, aki a teljes mezőnyt tekintve a harmadik eredményt érte el. A csapatversenyt a Veszprém megyei koronglövőkből álló X-Men nyerte, a második helyen a szintén veszprémiek alkotta Tehetségesek végzett, míg a harmadik a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub lett, amelynek tagjai Fekete Róbert, Csaba Arnold és Salamon Gábor voltak.

Egyéni eredmények. Sport kategória: 1. Kőfalvi László (Olympia Sarlóspuszta SE), 2. Vaáry Péter (Noszlopi LE), 3. Lelkes Marcell (Magasi Tölgy SE, Kemenesmagasi). Haladó kategória: 1. Szabó Tamás (egyesületen kívül), 2. Schreiner Károly (egyesületen kívül), 3. Bándoli Miklós (Berúgsz Jáger Team Lövész Egyesület, Zalalövő). Vadász kategória: 1. Fekete Róbert (BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub), 2. Stankovics László (Noszlop), 3. Földi Péter (egyesületen kívül). Veterán: 1. Szollár András (Balatonfüzfői Lövész Egylet), 2. Tóth Emil (Soponyai Sportlövő Egyesület), 3. Tóth Zoltán (Noszlop). Nők: 1. Törökné Bulin Barbara (Berúgsz Jáger), 2. Hettyei Enikő (Magasi Tölgy), 3. Fecsó Judit (Igaly József Lövészklub, Budaőrs).

A Pannonia Superior versenysorozat következő fordulóját május 23-án, szombaton délelőtt 9 órai kezdettel tartják Kemenesmagasiban, a Stüszi Lőtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában