„évfordulós” meccs

2020.04.22. 21:19

Topcsapattal is játszott a Nagykanizsa Ants

A város egyik sikersportága volt közel másfél évtizedig a Magyarországon az 1990-es évek elején szárba szökkent baseball. Ezúttal nem a teljes történetét dolgoznánk fel a kanizsai együttesnek, vagyis a számos (szponzor) névvel is futó, valamint ismert Nagykanizsa Antsnek, mindössze felvillantanánk néhány gondolat erejéig egy „évfordulós” meccsét.

Kühne László

Barbalics Lászlóék abban az időben meghatározó szerepet játszottak a hazai baseballéletben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Pontosan 15 esztendeje ugyanis az ötszörös bajnok és hétszeres Magyar Kupa győztes kanizsaiak még játszottak az egyik közép-európai bajnokságban, az Interligában. 2005-ben talán már túl voltak a zenitjükön a nagykanizsai baseballozók, ugyanakkor még láthattak vendégül olyan együtteseket, mint amilyen a horvát Nada Split gárdája volt. (Futballhasonlattal élve ez, mondhatni, olyan eseménynek volt betudható, mintha tegyük fel mostanság a dél-zalai városba látogatna – nem is egyszer, hanem rendszeresen és tétmeccsre érkezvén – az osztrák Red Bull Salzburg vagy éppen a horvát Dinamo Zagreb gárdája.)

Barbalics Lászlóék abban az időben meghatározó szerepet játszottak a hazai baseballéletben
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Thúry-pályán játszott kettős meccsnek az eredményei úgy is alakultak, miként azt felvezettük, bár ne hallgassuk el, hogy a szombati 12:2-es vereség után másnap a „hangyák” már csupán 7:6-ra kaptak ki a nemzetközi kupameccsükön…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában